مدیریت تغذیه در فصل رشد، تاثیر زیادی بر مقدار تولید و انباشت متابولیتهای ثانویه در حبههای انگور دارد. به منظور بهبود شاخصهای کیفی و آنتیاکسیدانی انگور بیدانهسفید با کاربرد برگی سولفاتپتاسیم (صفر، 5/1 و 3%) و کلات آهن (صفر، 5/0 و 1%) پژوهشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک باغ تجاری در سالهای 1396-1395 در ملایر اجرا شد. میوهها بر اساس شاخص بلوغ برداشت و مقدار فلاونوئید و فنول کل، آنتوسیانین کل، ویتامین C، رسوراترول و وینیفرین، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای کاتالاز، گایاکولپراکسیداز و آسکورباتپراکسیداز میوه اندازهگیری شد. بر اساس نتیجهها، بیشترین مقدار آنتوسیانین و ویتامین C میوه بهترتیب مربوط گیاهان انگور تیمار شده با کلات آهن 1% و سولفاتپتاسیم 5/%1 به تنهاییبود. بیشترین مقدار فنول کل با تیمار سولفاتپتاسیم 5/1% در ترکیب با کلات آهن 1% بهدست آمد. کمترین مقدار فنولکل مربوط به تاکهای انگور شاهد بود. بیشترین غلظت رسوراترول و وینیفرین در تاکهای تیمار شده با سطحهای متوسط هر دو کود مشاهده شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی حبهها با تیمار ترکیبی سطحهای متوسط هر دو کود بیشترین بود. تاکهای انگور تیمار شده با سطحهای مختلف پتاسیم در ترکیب با سطح سوم آهن مقدار فعالیت آنزیم گایاکولپراکسیداز بیشتری داشتند.بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز مربوط به تیمار کلات آهن 5/0% در ترکیب با سولفاتپتاسیم 3% بود. بیشترین فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز مربوط به تیمار سولفاتپتاسیم 5/1% در ترکیب با کلات آهن 5/0% بود. کمترین فعالیت همه آنزیمها مربوط به تاکهای شاهد بود.
Mirbaqeri S M, Karimi R. Effect of Potassium and Iron on Berries Resveratrol and Viniferin Accumulation and Antioxidant Capacity of ‘Bidaneh Sefid’ Grape (Vitis vinifera L.) Cultivar . IJHST 2018; 19 (4) :469-482 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-233-fa.html
میرباقری سید مهدی، کریمی روح الله. تاثیر پتاسیم و آهن بر انباشت رسوراترول و وینیفرین و ظرفیت آنتیاکسیدانی حبههای انگور(Vitis vinifera L.) رقم بیدانه سفید. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :469-482