[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 482-469 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پتاسیم و آهن بر انباشت رسوراترول و وینیفرین و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی حبه‌‌های انگور(Vitis vinifera L.) رقم بیدانه سفید
سید مهدی میرباقری ، روح الله کریمی
دانشگاه ملایر
چکیده:   (1679 مشاهده)
مدیریت تغذیه در فصل رشد، تاثیر زیادی بر مقدار تولید و انباشت متابولیت‌‌های ثانویه در حبه‌‌های ‌‌انگور دارد. به منظور بهبود شاخص‌‌های کیفی و آنتی‌‌اکسیدانی انگور بیدانه‌‌سفید با کاربرد برگی سولفات‌‌پتاسیم (صفر، 5/1 و 3%) و کلات آهن (صفر، 5/0 و 1%)  پژوهشی به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی در یک باغ تجاری در سال‌‌های 1396-1395 در ملایر اجرا شد. میوه‌‌ها بر اساس شاخص بلوغ برداشت و مقدار فلاونوئید و فنول‌‌ کل، آنتوسیانین کل، ویتامین C، رسوراترول و وینیفرین، ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی و فعالیت آنزیم‌‌های کاتالاز، گایاکول‌‌‌‌پراکسیداز و آسکوربات‌‌پراکسیداز میوه اندازه‌‌گیری شد. بر اساس نتیجه‌ها، بیشترین مقدار آنتوسیانین و ویتامین C میوه به‌‌ترتیب مربوط گیاهان انگور تیمار شده با  کلات آهن 1% و سولفات‌‌پتاسیم 5/%1 به تنهایی بود. بیشترین مقدار فنول کل با تیمار سولفات‌‌پتاسیم 5/1% در ترکیب با کلات آهن 1% به‌دست آمد. کمترین مقدار فنول ‌‌کل مربوط به تاک‌های انگور شاهد بود. بیشترین غلظت رسوراترول و وینیفرین در تاک‌های تیمار شده با سطح‌های متوسط هر دو کود مشاهده شد. ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی حبه‌‌ها با تیمار ترکیبی سطح‌های متوسط هر دو کود بیشترین بود. تاک‌های انگور تیمار شده با سطح‌های مختلف پتاسیم در ترکیب با سطح سوم آهن مقدار فعالیت آنزیم گایاکول‌‌پراکسیداز بیشتری داشتند. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز مربوط به تیمار کلات آهن 5/0% در ترکیب با سولفات‌‌پتاسیم 3% بود. بیشترین فعالیت آنزیم آسکوربات‌‌پراکسیداز مربوط به تیمار سولفات‌‌پتاسیم 5/1% در ترکیب با کلات آهن 5/0% بود. کمترین فعالیت همه آنزیم‌‌ها مربوط به تاک‌های شاهد بود.

 
واژه‌های کلیدی: استیلبن‌‌ها، انگور، آنزیم‌‌های آنتی اکسیدان، کوددهی، متابولیت‌‌های ثانویه
متن کامل [PDF 425 kb]   (898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/1/17 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/3/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirbaqeri S M, Karimi R. Effect of Potassium and Iron on Berries Resveratrol and Viniferin Accumulation and Antioxidant Capacity of ‘Bidaneh Sefid’ Grape (Vitis vinifera L.) Cultivar . IJHST 2018; 19 (4) :469-482
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-233-fa.html

میرباقری سید مهدی، کریمی روح الله. تاثیر پتاسیم و آهن بر انباشت رسوراترول و وینیفرین و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی حبه‌‌های انگور(Vitis vinifera L.) رقم بیدانه سفید. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :469-482

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-233-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645