[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 46-33 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین شدت مطلوب پرتودهی پیوندک کیوی رقم هایوارد با هدف بهبود ویژگی‌‌های کیفی میوه
مهسا عاشوری واجاری، سعید عشقی، جواد فتاحی مقدم، مالک قاسمی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (2649 مشاهده)
ایجاد جهش به‌‌وسیله پرتو گاما یکی از روش‌‌های مفید برای بهبود برخی ویژگی‌های کیفی در میوه‌‌ها است. این پژوهش با هدف بررسی اثر پرتودهی پیوندک‌‌های کیوی با شدت‌های مختلف پرتو گاما (0، 30، 40، 50، 60، 70 و 80  گری)، بر ویژگی‌‌های فیزیکی و شیمیایی میوه کیوی رقم هایوارد در زمان برداشت و انبارداری انجام شد. به این منظور، در زمستان 1391، پیوندک‌‌های پرتودهی‌‌شده روی تاک‌های کیوی پیوند اسکنه زده شدند و پس از یک سال بدون باردهی (1392)، در سال 1393 ویژگی­های میوه‌ها در زمان برداشت و سپس به مدت 3 ماه در سردخانه با دمای 5/0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 تا 90% بهفاصله‌ هر یک ماه، ارزیابی شدند. نتیجه‌ها نشان داد که میوه‌‌های برداشت شده از تاک‌‌هایی با پیوندک‌‌های تیمار شده با شدت 40 گری پرتو گاما، سفت‌‌ترین بافت میوه، بیشترین وزن و کم‌‌ترین درصد کاهش وزن میوه در زمان برداشت و انبارداری را نشان دادند. در تاک‌‌هایی با پیوندک‌‌های تیمار شده با شدت‌های 70 و 80 گری پرتو گاما، هیچ میوه‌‌ای تشکیل نشد و در حالت رویشی باقی ماندند. هم‌چنین، تیمارهای 50 و 60 گری پرتو گاما باعث ناجورشکلی شدید و شکاف خوردگی‌‌های ژرفی در میوه‌‌ها شدند. در نهایت با توجه به این‌که سفتی بافت میوه کیوی در انبارداری مهم‌ترین عامل تعیین‌‌کننده در توانایی انبارداری و صادرات میوه کیوی است و به‌دلیل اثر مثبت پرتو40 گری بر این ویژگی در زمان برداشت و انبارداری و نیز بر افزایش وزن میوه و کاهش آب‌ازدست دهی میوه، به‌‎نظر می‌رسد این شدت‌ در ایجاد تغییرهای مثبت در کیفیت میوه به‌طور معنی‌داری مؤثر بوده است. 
واژه‌های کلیدی: آفتاب‌سوختگی، تعرق، دمای سایه‌سار، کائولین
متن کامل [PDF 2349 kb]   (1124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/12/24 | پذیرش: 1396/12/24 | انتشار: 1396/12/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of Optimal Radiation Levels of Kiwifruit Scions cv. Hayward to Improve Fruit Quality. IJHST 2017; 18 (1) :33-46
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-226-fa.html

عاشوری واجاری مهسا، عشقی سعید، فتاحی مقدم جواد، قاسمی مالک. تعیین شدت مطلوب پرتودهی پیوندک کیوی رقم هایوارد با هدف بهبود ویژگی‌‌های کیفی میوه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (1) :33-46

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-226-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645