[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 88-81 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و تغییرهای ریخت‌شناسی در برخی گلابی‌های پررشد آلوده به باکتری عامل بیماری آتشک در شرایط درون‌شیشه‌ای
معصومه منصوریار، حمید عبدالهی، جواد عرفانی مقدم، سید علیرضا سلامی
دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
چکیده:   (2592 مشاهده)
باکتری Erwinia amylovora عامل بیماری آتشک و یکی از مهم‌ترین عامل‌های خسارت در باغ‌های درختان میوه‌ی دانه‌دار می‌باشد. تاکنون، استفاده از رقم‌ها و پایه‌های مقاوم به‌عنوان مهم‌ترین روش مبارزه با این باکتری معرفی شده است. این پژوهش، با هدف ارزیابی مقدار مقاومت و بررسی تغییرهای زیست‌شیمیایی انگیخته شده، در چهار پایه‌ پابلند گلابی شامل پایه‌های کنجونی، Pyrus betulifolia، درگزی و پایه‌ Gh1، در شرایط درون شیشه­ای، اجرا شد. بدین منظور، ریزنمونه‌های هر چهار پایه با آمیخته‌ای از سویه‌های باکتری E. amylovora، مایه‌زنی شدند. تغییرهای ریخت‌شناسی و زیست‌شیمیایی ایجاد شده در پایه‌ها، در فاصله‌های زمانی هر 24 ساعت و در مدت 4 روز بررسی شدند. بر اساس نتیجه‌های به‌دست آمده، پایه‌های درگزی و P. betulifolia در شرایط درون‌شیشه‌ای، مقاوم‌تر از دو پایه دیگر بودند و کم‌ترین درصد بافت‌مردگی را نشان دادند، هم‌چنین فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، مانند پراکسیداز و پلی‌فنل اکسیداز، در این دو پایه بیش‌ از پایه‌های کنجونی و Gh1 بود. پایه‌ درگزی فعالیت آنزیم ‌پلی فنل اکسیداز بیش‌تری داشت، در حالی‌که در پایه‌ی P. betulifolia آنزیم‌‌ پراکسیداز از فعالیت بیش‌تری برخوردار بود. در مجموع بر اساس نتیجه‌های این پژوهش می‌توان پایه‌های درگزی و P. betulifolia را به‌ترتیب به‌عنوان پایه‌های مقاوم و نیمه مقاوم و پایه‌ی کنجونی را به‌عنوان حساس‌ترین پایه، به بیماری آتشک معرفی نمود.
واژه‌های کلیدی: پراکسیداز، پلی‌فنول اکسیداز، درگزی، P. betulifolia
متن کامل [PDF 291 kb]   (1385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/12/23 | پذیرش: 1396/12/23 | انتشار: 1396/12/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of Antioxidant Enzymes Activity and Morphological Changes in Some Vigorous Pears Inoculated with Cause of Fire Blight Disease (Erwinia amylovora) In vitro Conditions. IJHST 2017; 18 (1) :81-88
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-225-fa.html

منصوریار معصومه، عبدالهی حمید، عرفانی مقدم جواد، سلامی سید علیرضا. بررسی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و تغییرهای ریخت‌شناسی در برخی گلابی‌های پررشد آلوده به باکتری عامل بیماری آتشک در شرایط درون‌شیشه‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (1) :81-88

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-225-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645