[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 458-445 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سالسیلیک‌اسید بر برخی ویژگی‌های میوه لیموآب (Citrus aurantifolia L.) در انبار
مژده یوسفی ، فاطمه ناظوری ، سید حسین میردهقان ، محمد حسین شمشیری
گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (2125 مشاهده)
لیموآب دارای ارزش غذایی و اقتصادی بالایی می‌باشد ولی به‌دلیل انبارمانی کوتاه، مصرف تازه‌خوری آن در مقایسه با روش‌های فرآوری کمتر است. این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف سالسیلیک‌اسید (صفر، 1، 2 و 3 میلی‌مولار) بر ویژگی‌های کمی و کیفی لیموآب در مدت انبارمانی (صفر، 20، 40 و 60 روز) صورت گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کامل تصادفی با 4 تکرار (10میوه در هر تکرار) انجام شد. بعد از غوطه‌وری میوه‌ها به‌مدت 5 دقیقه در محلول سالسیلیک‌اسید و بسته‌بندی در ظرف‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی در سردخانه با دمای °C 1±4 و رطوبت نسبی 5±85% نگهداری شدند. نتیجه‌ها نشان از کاهش ترشی، عطر و افزایش تلخی میوه در مدت انبارمانی داشت. میوه‌های تیمارشده با سالسیلیک‌اسید 3 و 2 میلی‌مولار بیشترین (%60) مقدار ترشی را در روز 60 انبار نسبت به شاهد داشتند. سالسیلیک‌اسید 1 میلی‌مولار توانست کمترین میزان تلخی میوه (%20)، قهوه‌ای شدن فلاودو و مالون‌دی‌آلدهید را نسبت به شاهد در 60 روز انبارمانی داشته باشد. سالسیلیک‌اسید 3 میلی‌مولار کمترین میزان پوسیدگی و سرمازدگی و بیشترین میزان ترشی میوه و ترکیب‌های فنولی (%66) را داشت. تیمار سالسیلیک‌اسید باعث حفظ ترشی میوه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کنترل پوسیدگی، سرمازدگی، قهوه‌ای شدن فلاودو و مالون‌دی‌آلدهید شد. در کل، کاربرد سالسیلیک‌اسید 2 و 1 میلی‌مولار باعث حفظ برخی از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه لیموآب در مدت 60 روز نگه‌داری در دمای 1±4 شد.
 
واژه‌های کلیدی: پوسیدگی، انبارمانی، سرمازدگی، قهوه‌ای شدن فلاودو
متن کامل [PDF 323 kb]   (898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/12/22 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/3/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi M, nazoori F, mirdehghan H, shamshiri M H. Effect of Salicylic Acid on Some Characteristics of Lime Fruits (Citrus aurantifolia L.) in Storage . IJHST 2018; 19 (4) :445-458
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-223-fa.html

یوسفی مژده، ناظوری فاطمه، میردهقان سید حسین، شمشیری محمد حسین. اثر سالسیلیک‌اسید بر برخی ویژگی‌های میوه لیموآب (Citrus aurantifolia L.) در انبار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :445-458

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-223-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710