[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 56-47 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم گلابی در شرایط کشت درون‌‌شیشه‌‌ای
حمید مالمیر، علی سلیمانی، اعظم نیکزاد، وحید بیگدلو، فرهنگ رضوی، علی عمارلو
دانشگاه زنجان
چکیده:   (2726 مشاهده)
در این پژوهش، تحمل به تنش شوری ریزنمونه‌‌های شاخساره دو رقم گلابی هروسوئیت و بارتلت، در شرایط کشت درون‌شیشه‌‌ای آزمایش شد. تیمار شوری در سه سطح صفر (شاهد)، 80 و 120 میلی‌‌مولار کلرید سدیم در محیط کشت پرآوری جامد (QL)، روی ریزنمونه‌‌های شاخساره گلابی اعمال شد. پس از شش هفته، نتیجه‌ها نشان داد که شوری، باعث کاهش معنی‌‌دار وزن‌‌ تر و خشک، طول شاخساره و شمار برگ شاخساره‌‌ها در هر دو رقم گلابی شد، اما این روند کاهش در رقم بارتلت شدیدتر بود. بیش‌‌ترین شاخص آسیب شوری در تیمار 120 میلی‌‌مولار کلرید سدیم به‌ترتیب با 41/1 و 72/1 برای رقم‌های هرو‌‌سوئیت و بارتلت مشاهده شد. فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی با افزایش شوری افزایش یافت. بیش‌ترین فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در رقم هرو‌‌سوئیت و در تیمار 120 میلی‌‌مولار نمک مشاهده شد. رقم هروسوئیت در مقایسه با رقم بارتلت، از نظر مقدار پرولین و حفظ نسبت بالای پتاسیم به سدیم در بافت شاخساره در موقعیت برتری قرار داشت. ریزنمونه‌‌های دو رقم گلابی در شرایط کشت درون‌‌شیشه‌‌ای در مورد بیشتر شاخص‌‌های ارزیابی شده، نمایش متفاوتی از مقدار تحمل به تنش شوری کلرید سدیم نشان دادند و رقم هروسوئیت تحمل بالاتری، داشت.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌‌اکسیدان، پتاسیم، پراکسیداز، پرولین، تنش، محیط کشت
متن کامل [PDF 332 kb]   (1630 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/12/21 | پذیرش: 1396/12/21 | انتشار: 1396/12/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Salinity Stress Tolerance of Two Pear Cultivars Harrow Sweet and Bartlett under In Vitro Conditions. IJHST 2017; 18 (1) :47-56
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-221-fa.html

مالمیر حمید، سلیمانی علی، نیکزاد اعظم، بیگدلو وحید، رضوی فرهنگ، عمارلو علی. مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم گلابی در شرایط کشت درون‌‌شیشه‌‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (1) :47-56

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-221-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645