[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 346
نرخ پذیرش: 66.5
نرخ رد: 33.5
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر دانه ‌گرده برخی از رقم‌های انگور بر تشکیل میوه و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه شاهانی و لعل
موسی رسولی ، فاطمه نظری ، معصومه ملکی
دانشگاه ملایر
چکیده:   (1807 مشاهده)
برخی از رقم‌های انگور دارای گل‌های دگرگرده‌افشان هستند. برای درصد بالای تشکیل میوه در رقم‌های دگرگرده‌افشان نیاز به رقم‌های گرده‌زای مناسب است. هدف از این پژوهش بررسی اثر دانه‌گرده  رقم‌های فخری، صاحبی و شاهانی بر درصد تشکیل میوه و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه رقم‌های شاهانی و لعل در شرایط گرده‌افشانی کنترل‌شده در تاکستان بود. بنابراین 1508 گل در 3 خوشه رقم شاهانی و 6 خوشه رقم لعل پس از اخته‌شدن با دانه‌گرده رقم‌های گفته‌شده گرده‌افشانی شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه ترکیب تلاقی شامل دانه‌گرده رقم فخری با والد مادری شاهانی، دانه‌گرده رقم شاهانی با والد مادری لعل و دانه‌گرده رقم صاحبی با والد مادری لعل به‌عنوان تیمار با سه تکرار اجرا شد. نتیجه‌های حاصل از دگرگرده‌افشانی نشان داد که بالاترین درصد تشکیل میوه مربوط به تلاقی والد مادری شاهانی با دانه‌گرده رقم فخری به میزان ۷۹/۳۳% بود. علاوه بر این، در تلاقی‌ والد مادری لعل با دانه گرده رقم‌های صاحبی و شاهانی به‌ترتیب با ۶/21% و 66/18% میزان بالایی از درصد تشکیل میوه مشاهده شد. تلاقی والد مادری شاهانی با دانه‌گرده رقم فخری با داشتن بالاترین میزان درصد تشکیل میوه، اندازه خوشه، اندازه حبه، ماده‌های جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتر، آنتوسیانین، ضخامت پوست، سفتی حبه و بهترین درجه آسانی جدا شدن از دمگل نسبت به دیگر تلاقی‌ها ترکیب مناسب تری بود.
 
واژه‌های کلیدی: انگور، تشکیل میوه، گرده‌افشانی ‌کنترل‌شده، گرده‌زا
متن کامل [PDF 454 kb]   (896 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/12/4 | پذیرش: 1398/7/28 | انتشار: 1399/4/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli M, Nazari F, Maleki M. Effect of Pollen Type of Some Grapevine Cultivares on Fruit Set and Quantitative and Qualitative Characteristics of Fruit in Shahani and Laal. IJHST 2020; 21 (1) :11-22
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-216-fa.html

رسولی موسی، نظری فاطمه، ملکی معصومه. تاثیر دانه ‌گرده برخی از رقم‌های انگور بر تشکیل میوه و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه شاهانی و لعل. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (1) :11-22

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-216-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4700