[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 65.7
نرخ رد: 34.3
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 17، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 368-351 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پایه‌‌های بومی مختلف کدوئیان بر رابطه‌‌های آبی و تغییرهای فیزیولوژیکی خیار پیوندی در شرایط تنش شوری
علی فرجی‌‌منش، مریم حقیقی، مصطفی مبلی
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (2583 مشاهده)
پژوهش‌‌های بسیاری جهت افزایش عملکرد گیاهان مختلف در شرایط شور صورت گرفته است، اما پژوهش‌‌های کمی بر روی استفاده از پایه‌‌های بومی جهت مقاومت به تنش شوری به ویژه از دیدگاه تغییرهای فیزیولوژیکی مؤثر بر افزایش مقاومت صورت گرفته است. بنابراین، تأثیر پایه‌‌های مختلف بومی شامل انواع پایه‌‌های کدو (خورشی، تنبل، آستانه اشرفیه، قلیانی، کارلا)، خیار بومی اصفهان و شاهد (خیارCucumis sativus v. DAVOSII) و خیار غیرپیوندی رابطه‌‌های آبی و تغییرهای فیزیولوژیکی خیار پیوندی بررسی شد. بر این اساس پس از پیوند، تیمارهای شوری ناشی از نمک کلرید سدیم در سطح‌‌های صفر، 30 و 60 میلی‌‌مولار انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل 3×8 در قالب طرح کامل تصادفی در گلخانه‌‌های پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان با سه تکرار اجرا شد. نتیجه‌‌های به‌‌دست آمده نشان داد پایه‌‌های کدو تنبل و خیار بومی در شرایط تنش شوری وزن تر و خشک ریشه و شاخساره بالاتری داشتند. بیشترین گل ماده در پایه خیار بومی بود. برهمکنش شوری و پایه بر زمان ظهور اولین گل ماده و شماره گره نشان داد که از نظر تعداد روز تا گلدهی بیشترین تأخیر مربوط به پایه‌‌های کدو تنبل، خیار بومی و کارلا بود. تعرق در پایه کدوی قلیانی و شوری صفر میلی‌‌مولار بیشترین و در پایه خیار بومی و شوری صفر میلی‌‌مولار کمترین مقدار را نشان داد. هدایت مزوفیلی در پایه خیار بومی در تمام سطح‌‌ها پایین‌‌ترین مقدار بود و در پایه کدو تنبل و کدو خورشی با افزایش شوری کاهش یافت. به طور کلی بین پایه‌‌های بومی مورد پژوهش به نظر می‌‌رسد پایه خیار بومی و کدو تنبل در مجموع اثرهای بهتری از نظر حفظ رشد در شرایط تنش شوری اعمال شده داشتند.
واژه‌های کلیدی: پایه‌‌های خیار، پیوند کدوئیان، تنش شوری، تغییرهای فیزیولوژیکی
متن کامل [PDF 591 kb]   (1438 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1396/11/23 | پذیرش: 1396/11/23 | انتشار: 1396/11/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Different Endemic Cucurbita Rootstocks on Water Relation and Physiological Changes of Grafted Cucumber under Salinity Stress. IJHST 2016; 17 (3) :351-368
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-210-fa.html

فرجی‌‌منش علی، حقیقی مریم، مبلی مصطفی. تأثیر پایه‌‌های بومی مختلف کدوئیان بر رابطه‌‌های آبی و تغییرهای فیزیولوژیکی خیار پیوندی در شرایط تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (3) :351-368

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-210-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4657