[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 472-463 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تنژگی دانه گرده ‌‌و تشکیل میوه در 8 رقم انار ایرانی
محمدرضا وظیفه شناس، علی تهرانی فر، غلامحسین داوری نژاد
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
چکیده:   (2930 مشاهده)
مقدار تنژگی دانه‌‌گرده اثر بسزایی بر افزایش تولید و انتخاب رقم‌های مناسب درختان میوه دارد. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تنژگی دانه‌‌گرده با سن‌‌های مختلف از گل‌‌های زایا و نازا و تعیین مقدار تشکیل میوه در تعدادی از رقم‌های انار بود. بیشترین وزن دانه‌‌گرده مربوط به گل‌‌های زایای رقم گرچ تفتی بود. بیشترین درصد تنژگی و سرعت تنژگی ‌‌گرده رقم‌های پیشوای ورامین، گرچ تفتی، بی‌‌هسته سنگان خاش، ملس یزدی ورباب نیریز فارس طی شش ساعت اولیه بعد از رها‌‌سازی گرده از بساک مشاهده شد. بیشترین درصد تنژگی مربوط به گل‌‌های نازا رقم گرچ تفتی بود. اثر ساده سن‌ دانه گرده نشان داد، بعد از شش ساعت، درصد تنژگی دانه‌‌گرده انار به‌طور معنی‌‌داری کاهش یافت. اثر ساده رقم بر سرعت تنژگی نشان داد، بیشترین سرعت تنژگی مربوط به رقم‌های پیشوای ورامین، گرچ تفتی، بی‌هسته سنگان خاش و ملس یزدی بود. در این پژوهش، گرده‌‌افشانی دو رقم مادری ملس یزدی و رباب نیریز فارس با خود و دیگر رقم‌ها نشان داد که گرده‌‌افشانی با رقم بی‌هسته کم‌بار نجف‌آباد و با رقم گرچ تفتی، به‌ترتیب منجر به تشکیل میوه 65 و 80 درصدی شد. تشکیل میوه به‌دنبال گرده‌افشانی آزاد (شاهد) %90 بود که در مقایسه با گرده‌افشانی رقم‌های تجاری با خودشان (%55)، اختلاف معنی‌‌داری را نشان داد. به‌طورکلی، برخی از رقم‌ها درصد تنژگی پایینی داشتند و سن دانه گرده اثر زیادی بر مقدار تنژگی گرده داشت. سازگاری دانه گرده می‌‌تواند بر تشکیل میوه و عملکرد اثر داشته باشد، بنابراین در انتخاب رقم‌های انار برای کشت در کنار هم باید به آن توجه کرد.
واژه‌های کلیدی: انار، تشکیل میوه، تنژگی، دانه‌‌گرده، گل‌‌زایا
متن کامل [PDF 238 kb]   (1621 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of Pollen Germination and Fruit Set of Eight Iranian Pomegranate Cultivars. IJHST 2017; 17 (4) :463-472
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-197-fa.html

وظیفه شناس محمدرضا، تهرانی فر علی، داوری نژاد غلامحسین. بررسی تنژگی دانه گرده ‌‌و تشکیل میوه در 8 رقم انار ایرانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (4) :463-472

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-197-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645