[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 452-439 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرهای مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی سیر پرتودهی شده در دوره انبارداری
هدی یوسفیان، ابراهیم احمدی، محمدرضا عبدالهی
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده:   (2998 مشاهده)
به علت هزینه‌‌بر بودن نگهداری، محدود بودن انبارها و تولید بالای محصول سیر سفید در استان همدان، از پرتودهی به عنوان یکی از روش‌‌های نوین جهت نگهداری این محصول استفاده شده و اثر شدت‌ پرتودهی، مدت زمان نگهداری و دمای انبار بر ویژگی‌‌های مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی در این محصول بررسی شد. نمونه‌‌ها با شدت‌های صفر، 75 و 150 گری پرتودهی و به مدت شش ماه در دو محیط با دماهای 4 و 18 درجه سلسیوس نگهداری شدند. در زمان نگهداری، تغییرهای مکانیکی (تنش و کرنش تسلیم و انرژی گسیختگی)، فیزیکی (ابعاد نمونه، کاهش وزن، کاهش رطوبت، حجم، قطر میانگین هندسی)، فراسنجه‌های رنگ و تندی نمونه‌‌ها در فاصله‌های زمانی 30 روز بررسی شد. نتیجه‌ها نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری، قطر میانگین هندسی، درصد رطوبت، درصد کاهش حجم و تندی برای نمونه‌‌های شاهد و پرتودهی شده کاهش یافت. کاهش فراسنجه‌های قطر میانگین هندسی، درصد رطوبت و درصد کاهش حجم در نمونه‌های پرتودهی شده با شدت‌ 150 گری به ترتیب 26/0، 9/6 و 33/13% نسبت به نمونه پرتودهی شده با شدت‌ 75 گری در دمای 4 درجه بیشتر بوده و همچنین شاخص تندی 59/5% در نمونه‌های پرتودهی شده با شدت‌ 150 گری نسبت به 75 گری در دمای 4 درجه سلسیوس کمتر بود. با افزایش مدت زمان انبارداری، درصد کاهش وزن و فراسنجه‌های رنگ از جمله a* و b* برای نمونه‌‌ها افزایش یافت و مقدار آن در نمونه‌‌های پرتودهی شده با شدت‌ 150 گری به ترتیب 5/5، 80/52 و 30% نسبت به نمونه 75 گری در دمای 4 درجه سلسیوس بیشتر بود. هم‌چنین شاخص تحمل در مقابل نفوذ مانند تنش تسلیم و کرنش تسلیم در نمونه­های پرتودهی شده با دز بالا (15 گری) به ترتیب به مقدار 9% و 19% در 4 درجه سلسیوس و 15% و 23% در 18 درجه سلسیوس کمتر شد و همچنین انرژی گسیختگی به مقدار 6% در 4 درجه سلسیوس و 7% در 18 درجه سلسیوس نسبت به دیگر تیمارها کاهش یافت. با توجه به تأثیر بالای پرتودهی، می‌‌توان از این روش به منظور افزایش عمر سیر در طول دوره انبارداری استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: پرتو گاما، تندی، تغییرهای رنگ، سیر، ویژگی‌های کیفی
متن کامل [PDF 442 kb]   (1212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mechanical, Physical and Chemical Changes of Irradiated Garlic during Storage. IJHST 2017; 17 (4) :439-452
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-195-fa.html

یوسفیان هدی، احمدی ابراهیم، عبدالهی محمدرضا. تغییرهای مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی سیر پرتودهی شده در دوره انبارداری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (4) :439-452

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-195-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710