گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده: (2156 مشاهده)
حفظ ویژگیهای ظاهری میوه پسته تر پس از برداشت نقش مهمی در افزایش ارزش اقتصادی این فرآورده دارد. در این پژوهش، درختان پسته رقم اکبری با غلظت 1 میلیمولار پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین بیست روز پیش از برداشت محلولپاشی شدند. محلول پاشی با آبمقطر بهعنوان شاهد درنظر گرفته شد. پس از برداشت، میوهها با پوشش کیتوزان یا بدون آن در انبار با دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±90% قرار گرفته و در زمانهای صفر، 20 و 40 روز ویژگیهای کیفی میوهها اندازهگیری شد. نتیجهها نشان داد که سفتی میوه و مغز و رطوبت پوست نرم پسته، شاخص درخشندگی پوست نرم و پوست استخوانی، شاخص کرومای پوست نرم پسته و پوست استخوانی، شاخص هیو پوست نرم پسته و مقدار کلروفیل با افزایش مدت زمان انبارمانی کاهش پیدا کرد و پلیآمینها سبب حفظ این ویژگیها نسبت به تیمار شاهد شدند که کاربرد پوتریسین تاثیر بهتری نسبت به اسپرمین و اسپرمیدین بر این ویژگیها داشت. همچنین، نتیجهها حاکی از آن است که کاربرد همزمان یک درصد کیتوزان بههمراه پوتریسین سبب حفظ بیشتر شاخصهای یادشده، گردید.
Barzaman M, Mirdehghan S H, Nazori ّ. Combined Preharvest Application of Polyamines and Chitosan Postharvest Treatments on Qualitative Parameters of Fresh Pistachio cv. Akbari. IJHST 2018; 19 (3) :353-364 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-189-fa.html
بارزمان ملیکا، میردهقان سید حسین، ناظوری فاطمه. اثر تلفیق کاربرد قبل از برداشت پلیآمینها و تیمار پس از برداشت کیتوزان بر ویژگیهای کیفی پسته تر رقم اکبری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (3) :353-364