[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 19، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 292-277 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مرحله‌های مختلف برداشت و دمای نگهداری بر شاخص‌‌های کیفی و عمر پس از برداشت میوه تازه رقم‌های انجیر خوراکی
معصومه مرزوقی ستوده ، حمید زارع
تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (2523 مشاهده)
انجیر یکی از میوه‌‌های مهم خشکباری میباشد که مصرف تازه‌‌ آن نیز رو به افزایش است. یکی از دشواری‌های انجیر تازه، کوتاهی عمر انبارداری آن می‎باشد. اما، تاکنون عمر انبارمانی میوه تازه رقم‌های انجیر ایران مشخص نشده است. برای این منظور، آزمایشی به‌‌صورت فاکتوریل با سه فاکتور، رقم انجیر (سبز، سیاه، متی و شاهانجیر)، مرحله برداشت میوه ( بلوغ تجاری، رسیدگی و پس از رسیدگی) و دمای نگهداری (4 و 22 درجه سلسیوس) در قالب طرح کامل تصادفی اجرا شد. شاخص‌‌های انبارمانی میوه تازه انجیر مثل کیفیت ظاهری، سفتی بافت، کاهش وزن، پوسیدگی، ماده‌های جامد محلول، اسید قابل تیتر، شاخص طعم و عمر پس از برداشت بررسی شدند. نتیجه‌ها نشان داد که میوه تازه انجیر رقم‌‌های سبز و شاه‌‌انجیر بیش‌‌ترین سفتی بافت در مدت انبارداری را داشتند، اما عمر پس از برداشت آن‌‌ها کوتاه بود. بالاترین شاخص طعم میوه در رقم شاه‌‌انجیر وجود داشت، اما قابلیت انبارمانی آن ضعیف بود. با‌‌وجود بازارپسندی میوه تازه انجیر رقم متی، شوربختانه در مدت انبارداری پوسیدگی قارچی شدیدی مشاهده شد. فقط میوه تازه انجیر رقم سیاه با برداشت در مرحله بلوغ تجاری و نگهداری در دمای چهار درجه سلسیوس به‌‌دلیل داشتن کمترین پوسیدگی، بهترین کیفیت ظاهری و بیش‌‌ترین عمر انبارداری، مناسب مصرف تازه‌‌خوری بود.


 
واژه‌های کلیدی: رقم‌های انجیر، زمان برداشت، شاخص‎های انبارمانی
متن کامل [PDF 335 kb]   (1255 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/11/1 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Marzoughi Sotoudeh M, Zare H. Effect of Different Harvesting Stages and Storage Temperature on Quality Indices and Postharvest Life of Fresh Fruit of Edible Fig Cultivars. IJHST 2018; 19 (3) :277-292
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-187-fa.html

مرزوقی ستوده معصومه، زارع حمید. اثر مرحله‌های مختلف برداشت و دمای نگهداری بر شاخص‌‌های کیفی و عمر پس از برداشت میوه تازه رقم‌های انجیر خوراکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (3) :277-292

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-187-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645