[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 19، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 170-157 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای بسته‌بندی با فیلم‌های پلاستیکی بدون منفذ و منفذدار بر ویژگی‌های کیفی و عمر قفسه‌‌ای میوه‌های زردآلو
نوشین مداح حسینی ، سید حسین میردهقان ، مجید اسماعیلی زاده ، فاطمه ناظوری
گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (2425 مشاهده)
برای ارزیابی اثرهای بسته‌‌بندی با پوشش‌‌های مختلف بر عمر پس از برداشت میوه زردآلو آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. برای این منظور از سه نوع پوشش اکسیلاری‌‌ارینتد پلی‌‌پروپیلن (OPP)، پلی‌‌اتیلن با چگالی کم (LDPE) و سلوفان با ابعاد یکسان (20×20 سانتی‌‌متر) به دو صورت پیوسته و منفذدار استفاده شد. پس از بسته‌‌بندی، تمام نمونه‌‌ها وزن و در سردخانه با دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی %90±5 به مدت 35 روز نگهداری شدند. ویژگی‌های کیفی مانند کاهش وزن، سفتی، pH، اسیدیته کل، ماده‌های جامد محلول، ویتامین C، کاروتنوئید، فنول کل و فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی قبل و پس از انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه‌ها نشان داد که با گذشت زمان، کاهش وزن در تمام تیمارها افزایش یافت و پوشش‌‌های منفذدار از کاهش وزن بیشتری نسبت به پوشش‌های بدون منفذ برخوردار بودند و کمترین کاهش وزن در بین پوشش‌‌ها، در پوشش OPP مشاهده شد. هم‌چنین نتیجه‌ها نشان داد فیلم OPP در حفظ مقدار کاروتنوئید، ویتامین C، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، کاهش وزن و اسید کل، عملکرد بهتری نسبت به فیلم‌‌های سلوفان و پلی‌‌اتیلن داشت. بنابراین، با توجه به نتیجه‌های به‌دست‌‌آمده بسته‌‌بندی با OPP در دمای پایین می‌‌تواند روشی برای افزایش عمر انباری میوه‌‌های زردآلو و عرضه طولانی‌‌تر آن‌‌ها به بازار معرفی شود.
واژه‌های کلیدی: پلی‌‌اتیلن با چگالی کم، سفتی، فعالیت آنتی اکسیدانی، کاهش وزن
متن کامل [PDF 627 kb]   (808 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/10/30 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1397/11/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Madah Hosseini N, Mirdehghan S H, Esmailizadeh M, Nazoori F. Effects of Packaging with Non-porous and Perforated Plastic Films on Qualitative Parameters and Shelf Life of Apricot Fruits. IJHST 2018; 19 (2) :157-170
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-186-fa.html

مداح حسینی نوشین، میردهقان سید حسین، اسماعیلی زاده مجید، ناظوری فاطمه. اثرهای بسته‌بندی با فیلم‌های پلاستیکی بدون منفذ و منفذدار بر ویژگی‌های کیفی و عمر قفسه‌‌ای میوه‌های زردآلو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (2) :157-170

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-186-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645