[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 260-247 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تحمل به شوری سه رقم انجیر بر اساس ویژگی‌های رشدی، فیزیولوژیکی و توزیع یون‌ها در گیاه
مهوش زارعی، مجید عزیزی، مجید راحمی، علی تهرانی‌فر
چکیده:   (3458 مشاهده)
 تنش شوری یکی از عامل­های مهم محدود کننده تولید انجیر به ویژه در منطقه­های خشک و نیمه­خشک می­باشد. به منظور بررسی تأثیر سطح­های شوری 6/0، 4 و 8 دسی زیمنس بر متر بر 3 رقم انجیر ’سبز‘، ’پیوس‘ و ’شاه انجیر‘، آزمایشی به صورت فاکتوریل (3×3) در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا و برخی از ویژگی­های رشدی و فیزیولوژیکی این سه رقم ارزیابی شد. شوری به طور معنی­داری موجب کاهش طول و قطر شاخه، وزن خشک شاخه و ریشه و افزایش پرولین در برگ هر سه رقم شد. در دو رقم پیوس و شاه انجیر کلروفیل a و کلروفیل کل کاهش یافت، ولی کلروفیل b، نسبت a/b و کاروتنوئید تغییری نداشت. در رقم سبز مقدار کلروفیل b و کل افزایش یافت، ولی مقدارهای کلروفیل a و کارتنوئید تغییری نکرد. با این حال نسبت کلروفیل a/b در این رقم کاهش یافت. تنش شوری موجب افزایش فاکتور F0 و کاهش FM و Fv/FM شد و به فتوسیستم 2 آسیب رساند. غلظت یون­های کلر و سدیم در ریشه هر سه رقم بیشتر از شاخه­ها و برگ­ها بود؛ اما در دو رقم پیوس و شاه انجیر در تیمار 8 دسی زیمنس بر متر غلظت سدیم در برگ­ها از ریشه­ها نیز بیشتر شد. مؤثر بودن ساز و کار برون­داری سدیم و کلر در ریشه­ها بین سه رقم متفاوت بود، به طوری که این ساز و کار در رقم سبز بیشتر مؤثر بود. غلظت پتاسیم در برگ و ریشه دو رقم پیوس و شاه انجیر با افزایش شوری کاهش یافت، اما در رقم سبز تغییری نکرد. نسبت K+/Na+ در هر سه رقم در شرایط تنش کاهش یافت. تحمل به شوری رقم­ها با توجه به مقدار کاهش رشد و بهره­گیری از ساز و کار برون­رانی سدیم و کلر به ترتیب ’سبز‘> ’پیوس‘> ’شاه انجیر‘ قابل دسته بندی است.
واژه‌های کلیدی: انجیر، پرولین، تحمل به شوری، کارایی فتوسیستم 2، کلروفیل
متن کامل [PDF 697 kb]   (4101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1396/7/24 | پذیرش: 1396/7/24 | انتشار: 1396/7/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assessment of Salinity Tolerance of Three Fig Cultivars Based on Growth and Physiological Factors and Ions Distribution. IJHST 2016; 17 (2) :247-260
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-160-fa.html

زارعی مهوش، عزیزی مجید، راحمی مجید، تهرانی‌فر علی. ارزیابی تحمل به شوری سه رقم انجیر بر اساس ویژگی‌های رشدی، فیزیولوژیکی و توزیع یون‌ها در گیاه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (2) :247-260

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-160-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645