[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 468-459 برگشت به فهرست نسخه ها
جذب عنصرهای غذایی در خیار پیوندی روی پایه‌های کدو مسمایی و قلیانی در دماهای مختلف
صابر محمدنیا ، مریم حقیقی ، علی فرهادی
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (1978 مشاهده)
 آزمایشی برای بررسی اثر پیوند خیار (Cucumis sativus L. 'Super Dominos') روی پایه‌‌های کدو مسمایی توده ساری  (Cucurbita moschata) (Rs) و کدو قلیانی (Lagenaria siceraria) (Rg) و مقایسه آن با خیارهای بدون پیوند (Rn) و خیارهای پیوند شده روی پایه خیار (Rc)، برنامه‌ریزی شد. این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی با دو تیمار دمایی با چهار تکرار در گلخانه پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا گردید. تیمارهای دمایی شامل دمای بهینه رشد خیار (2±27 درجه سلسیوس) و دمای کمینه رشد خیار (2±15 درجه سلسیوس) به‌ترتیب به‌عنوان شاهد و تنش دمایی پایین در نظر گرفته شد. نتیجه‌های آزمایش حاضر نشان داد که غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم با کاهش دما کاهش یافت در حالی‌که غلظت سدیم افزایش یافت. بهره‌‌وری استفاده از نیتروژن، فسفر، پتاسیم و سدیم با کاهش دما افزایش یافت، اما در کلسیم و منیزیم کاهش معنی‌‌داری را نشان داد. به‌طور کلی، پایه‌‌های  بومی باعث بهبود جذب عنصرها توسط خیار پیوندی شد. استفاده از پایه‌‌ قلیانی نسبت به دیگر پایه‌‌ها بر مقدار جذب عنصرهای نیتروژن، پتاسیم، فسفر و منیزیم تاثیر مثبت و به سزایی داشته است.
 

 
واژه‌های کلیدی: خیار، نیتروژن، تنش سرمایی، پیوند
متن کامل [PDF 300 kb]   (756 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1396/6/12 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/3/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadnia S, Haghighi M, Farhadi A. Mineral Nutrient Uptake in Cucumbers Grafted on Lagenaria siceraria and Cucurbita moschata Rootstocks in Different Temperature . IJHST 2018; 19 (4) :459-468
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-141-fa.html

محمدنیا صابر، حقیقی مریم، فرهادی علی. جذب عنصرهای غذایی در خیار پیوندی روی پایه‌های کدو مسمایی و قلیانی در دماهای مختلف. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :459-468

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-141-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645