مدیریت نامناسب تغذیه و تنشهای محیطی موجب کاهش عملکرد و افزایش برخی نابسامانیها، بهویژه آفتابسوختگی در میوه سیب میگردند. پژوهش حاضر با هدف بهبود عملکرد کمی و کیفی، تعیین بهترین غلظت عنصرهای کممصرف و کاهش یا حذف نابسامانی آفتابسوختگی با استفاده از کلسیم و بُر، در سیب ’رد دلیشز‘ انجام شد. در آزمایش اول، تأثیر تیمارهای مختلف کود مایع عنصرهای کممصرف (آهن، روی و منگنز) بر عملکرد کمی و کیفی رقم مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفت. نتیجهها نشاندادبین تیمارها از نظر ویژگیهای وزن میوه، طول میوه، عرض میوه، مادههای جامد محلول و مقدار آب میوه تفاوت معنیداری مشاهده شد. با توجه به نتیجههای بهدست آمده، کاربرد تیمار سه کیلوگرم کود در هزار لیتر آب، برای محلولپاشی در اواخر اردیبهشت برای باغهای سیب ’رد دلیشز‘ پیشنهاد میشود. در آزمایش دوم، تأثیر تیمارهای مختلف کلسیم و بُر در دو مرحله زمانی بر میزان آفتابسوختگی و ویژگیهای کمی و کیفی سیب ’رد دلیشز‘ مورد پژوهش قرار گرفت. نتیجهها نشاندادکه محلولپاشی ترکیب کلسیم 1% و بُر دو کیلوگرم در هزار لیتر آب، در اواخر اردیبهشت تأثیر بهتری بر کاهش آفتابسوختگی و افزایش کیفیت میوه سیب رقم ’رد دلیشر‘ دارد و به باغدار پیشنهاد میشود.
Sarooghinia F, Khadivi A, Abbasifar A, Khaleghi A. Effect of Nutrition on Yield and Sunburn in Apple (Malus × domestica Borkh.) cv. Red Delicious. IJHST 2018; 19 (1) :31-40 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-118-fa.html
ساروقی نیا فاطمه، خدیوی علی، عباسی فر احمدرضا، خالقی علیرضا. تأثیر تغذیه بر عملکرد و آفتابسوختگی سیب (Malus × domestica Borkh.) رقم رد دلیشز. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :31-40