[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 332-319 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌‌پاشی برگی اسیدآمینه فنیل‌‌آلانین بر بهبود صفات کیفی و بیوشیمیایی میوه انار (Punica granatum L.) رقم ’رباب نی‌‌ریز‘
اسماعیل صادقی ، مصباح بابالار ، محمدعلی عسکری سرچشمه ، محمدرضا فتاحی مقدم
دانشگاه تهران
چکیده:   (323 مشاهده)
میوه انار یک منبع غنی از ترکیب‌‌های زیست‌‌فعال مانند پلی‌‌فنول‌‌‌ها، آنتوسیانین‌‌ها، تانن‌‌ها و فلاونوئیدها است. در سال‌‌های اخیر، کاربرد اسیدهای آمینه به عنوان یک روش موثر و ایمن به منظور افزایش کیفیت تغذیه‌‌ای محصولات کشاورزی مطرح است. بنابراین، این پژوهش با هدف بهبود ارزش تغذیه‌‌ای میوه انار رقم رباب نی‌‌ریز از طریق محلول‌‌پاشی برگی اسیدآمینه فنیل‌‌آلانین انجام شد. آزمایش روی درخت‌‌های 15 ساله انار رقم رباب نی‌‌ریز در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار در یک باغ تجاری واقع در شهرستان نی‌‌ریز، استان فارس طی سال‌‌های 1398 و 1399 صورت گرفت. تیمار اسیدآمینه فنیل‌‌آلانین به صورت محلول‌‌پاشی برگی در مرحله قبل از برداشت (20، 40 و 60 روز قبل از برداشت) و در غلظت‌‌های (صفر، 1، 5 و 10 میلی‌‌مولار) به کار برده شد. نتایج نشان داد که میزان مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون و ویتامین ث با کاربرد فنیل‌‌آلانین نسبت به شاهد افزایش یافت. علاوه بر این، تیمار فنیل‌‌آلانین فعالیت آنزیم PAL (26/45 درصد نسبت به شاهد) را افزایش داد که با توجه به نقش این آنزیم در مسیر فنیل‌‌پروپانوئیدها می‌‌تواند مسئول افزایش فنول ‌کل (97/24 درصد نسبت به شاهد)، فلاونوئید کل (89/44 درصد نسبت به شاهد) و آنتوسیانین کل (57/58 درصد نسبت به شاهد) در میوه‌‌های تیمار شده با فنیل‌‌آلانین باشد. یافته‌‌های این پژوهش نشان داد که تیمار محلول‌‌پاشی با اسیدآمینه فنیل‌‌آلانین در مرحله قبل از برداشت به ویژه در غلظت‌‌های 5 و 10 میلی‌‌مولار می‌‌تواند با بهبود پارامترهای کیفی و بیوشیمیایی باعث افزایش کیفیت تغذیه‌‌ای میوه‌‌های انار شود. بنابراین فنیل‌‌آلانین به عنوان یک محرک زیستی می‌‌تواند یک راهبرد مناسب جهت بهبود کیفیت تغذیه‌‌ای میوه انار در باغات عمل کند.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، اسیدآمینه، فلاونوئید، فنیل‌‌آلانین
متن کامل [PDF 502 kb]   (78 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1402/9/4 | پذیرش: 1403/1/18 | انتشار: 1403/12/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi E, Babalar M, Askari Sarcheshmeh M A, Fattahi Moghaddam M R. Effect of Foliar Spray of Phenylalanine on Improvement of Qualitative and Biochemical Fruit Traits of Pomegranate (Punica granatum L.) Cultivar ‘Rabab-e Neyriz’. IJHST 2024; 25 (3) :319-332
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-687-fa.html

صادقی اسماعیل، بابالار مصباح، عسکری سرچشمه محمدعلی، فتاحی مقدم محمدرضا. اثر محلول‌‌پاشی برگی اسیدآمینه فنیل‌‌آلانین بر بهبود صفات کیفی و بیوشیمیایی میوه انار (Punica granatum L.) رقم ’رباب نی‌‌ریز‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :319-332

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-687-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710