[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 25، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 25 شماره 1 صفحات 62-45 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر محلول پاشی اسیدهای آمینه بر ترکیبات و میزان اسانس مریم‌گلی ایرانی (Salvia Mirzayanii L.) در طول دوره انبارمانی
مریم بهادر ، عبدالحسین ابوطالبی جهرمی ، بهنام بهروزنام ، وحید روشن
گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم
چکیده:   (310 مشاهده)
مریم‌گلی ایرانی Salvia mirzayanii L.)) گیاهی دارویی متعلق به خانواده نعناعیان بوده که از گذشته‌های دور به علت داشتن خواص دارویی فراوان مورد توجه بوده است به‌ منظور بررسی اثر غلظت‌های مختلف اسید آمینه (صفر، 5/0، 1 و 5/1 گرم در لیتر) و مدت‌زمان نگه‌داری (صفر، 2، 4 و 6 ماه) در انبار بر میزان و تغییرات اسانس مریم گلی ایرانی آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت گلدانی انجام شد. محلول‌پاشی اسید آمینه تأثیر مثبتی بر صفات رویشی و زایشی اندازه‌گیری شده گیاه مریم‌گلی ایرانی و همچنین درصد ترکیبات پس از برداشت داشت. در این بررسی مهم‌ترین ترکیبات موجود در اسانس مریم‌گلی ایرانی بعد از برداشت، 5-نئو سدرانول (11/20 درصد)، لینالیل استات (52/16) و آلفاترپینیل استات (28/14 درصد) بود. محتوای ‌فنول‌ کل با افزایش سطح محلول‌پاشی اسید آمینه تا سطح ۱ میلی‌گرم در لیتر افزایش (۶/۸۲ میلی‌گرم در لیتر) و پس‌ازآن کاهش یافت و با ادامه نگه‌داری در انبار به مدت ۶ ماه پس از برداشت به میزان ۱۵/۲۳ درصد نسبت به نگه‌داری چهارماهه در انبار کاهش یافت. بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی از محلول‌پاشی اسید آمینه با غلظت 1 میلی‌گرم در لیتر به دست آمد و انبارمانی به مدت 6 ماه پس از برداشت باعث کاهش آن به میزان ۲۹ درصد نسبت به زمان برداشت شد. براساس نتایج این آزمایش استفاده از اسید آمینه تا غلظت 5/0 گرم در لیتر به منظور حصول حداکثری وزن تر و خشک گیاه توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: 5- نئو سدرانول، لینالیل استات، انبار مانی، ترکیبات اسانس، ‌فنول‌ کل، آنتی‌اکسیدان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1401/5/24 | پذیرش: 1401/12/23 | انتشار: 1403/1/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahador M, Aboutalebi jahromi A, Behroznam B, Roshan V. Changes in the Content and Compositions of Iranian Sage (Salvia Mirzayanii L.) Essential Oil under the Influence of Amino Acid Foliar Application and Storage Duration. IJHST 2024; 25 (1) :45-62
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-632-fa.html

بهادر مریم، ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، بهروزنام بهنام، روشن وحید. تاثیر محلول پاشی اسیدهای آمینه بر ترکیبات و میزان اسانس مریم‌گلی ایرانی (Salvia Mirzayanii L.) در طول دوره انبارمانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (1) :45-62

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-632-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645