:: جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 482-465 برگشت به فهرست نسخه ها
کنترل زیستی کپک خاکستری و انگیزش پاسخ‌‌های دفاعی در گیلاس رقم تک دانه مشهد توسط باکتری Bacillus subtilis و اسانس مرزنجوش
چنور حسینی ، محمدرضا اصغری ، مریم خضری
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (622 مشاهده)
کپک خاکستری یکی از مهم‌‌ترین عوامل بیماری‌‌زای میوه گیلاس محسوب می‌‌شود. در پژوهش حاضر، توانایی مهار زیستی قارچ‌‌های بیمارگر توسط باکتری آنتاگونیست و تأثیر افزودن اسانس مرزنجوش بر رشد قارچ‌‌ بیمارگر ارزیابی گردید. براساس نتیجه‌ها، با افزایش غلظت اسانس میزان رشد قارچ‌‌ها کاهش پیدا کرد. در شرایط درون بدنی (In vivo)، میوه‌‌های گیلاس با سوسپانسیون قارچ‌‌ بیمارگر به غلظت 105 هاگ در میلی‌‌لیتر آلوده‌‌سازی شدند، سپس به‌‌طور جداگانه با سوسپانسیون با غلظت 108 یاخته‌ در میلی‌‌لیتر سویه منتخب باکتری آنتاگونیست و اسانس مرزنجوش در 5 سطح تیمار شدند و پارامترهای کیفی در سه زمان صفر، 15 و 30 روز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه‌ها نشان داد که تیمار باکتری باسیلوس و اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر مؤثرترین تیمار در افزایش میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و فعالیت آنزیم فنیل‌‌آلانین‌‌آمونیالیاز بودند. میزان فنول کل و محتوای آنتوسیانین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بعد از گذشت 30 روز بیشترین مقدار را داشتند. بالاترین میزان آنزیم پلی‌‌فنول‌‌اکسیداز بعد از گذشت 15 روز در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر ثبت شد. براساس نتیجه‌های پژوهش حاضر، سازوکار باکتری B. subtilis و اسانس مرزنجوش در کنترل کپک خاکستری گیلاس به احتمال ناشی از انگیزش مقاومت در میوه گیلاس و افزایش فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی می‌‌باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، ترکیب‌های فنولی، فنیل‌‌آلانین‌‌آمونیالیاز، سیستم دفاعی، مهار زیستی
متن کامل [PDF 1728 kb]   (240 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1399/7/19 | پذیرش: 1400/3/19 | انتشار: 1400/11/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها