در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف هیدروژنسیانامید (صفر، 3، 4، 5 و 6 درصد) طی 5 هفته پیش از شکوفایی طبیعی جوانهها بر گلدهی و کیفیت میوههای کیوی رقم هایوارد بررسی شد. نتیجهها نشان داد که هیدروژنسیانامید باعث تسریع در شکوفایی جوانهها (9 روز)، یکنواختی در باز شدن و کوتاه کردن دوره شکوفایی (9 روز) در مقایسه با شاهد شد. غلظتهای 4، 5 و 3 درصد هیدروژنسیانامید به ترتیب 74/67، 9/65 و 73/63 درصد شکوفایی جوانهها را در مقایسه با شاهد (58 درصد) نشان دادند. تاکهایکیوی که با هیدروژنسیانامید 3 و 4 درصد تیمار شدند بهترتیب 11/2 و 55/1 شاهگل به ازای هر جوانه زمستانه در مقایسه با شاهد (1) داشتند. بالاترین عملکرد میوه با 5، 3 و 4 درصد هیدورژنسیانامید بهترتیب با 103، 99 و 90 کیلوگرم به ازای هر تاک بهدست آمد و کمترین میزان آن بهترتیب در شاهد و تیمار 6 درصد با 51 و 63 کیلوگرم مشاهده شد. میانگین وزن میوههای تاکهای تیمارشده با هیدروژنسیانامید 134-111 گرم در مقایسه با شاهد (100 گرم) بود. میوههای تیمار شده با 6، 5 و 4 درصد به طور معنیداری وزن میوه بالاتری در مقایسه با شاهد و تیمار 3 درصد داشتند. محتوای مادههای جامد محلول، درصد ماده خشک و سفتی بافت میوهها تفاوت معنیداری بین تیمار هیدروژنسیانامید و شاهد نداشت. در مجموع، نتیجهها نشان داد کاربرد هیدروژنسیانامید بهویژه، غلظت 3 درصد، ضمن یکنواختی در باز شدن جوانهها، باعث افزایش عملکرد میوه از راه افزایش تعداد شاه گل در جوانه زمستانه شد، بدون آنکه تاثیر منفی بر کیفیت درونی میوهها داشته باشد.