نگهداری گل بریدنی آنتوریومدر دماهای زیر 15 درجه سلسیوس سبب سرمازدگی و کوتاهی عمر گلجایی آن میگردد. در این پژوهش، اثر تیمار پس از برداشت گاماآمینوبوتیریکاسید (گابا) در غلظتهای صفر (شاهد)، یک و پنج میلیمولار بر طول عمر گلجایی، پایداری غشا، میزان قهوهای شدن اسپات و میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و در نهایت میزان مالوندیآلدئید در گل بریدنی آنتوریومدر طول 10 روز نگهداری در دماهای پنج و 10 درجه سلسیوس بهصورت طرح کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجههای این پژوهش نشان داد که بیشترین عمر گلجایی گلها در غلظت یک میلیمولار گابا و در دمای 10 درجه سلسیوس مشاهده شد. گلهای بدون تیمار گابا کمترین پایداری غشا و بیشترین مقدار مالوندیآلدئید را در دماهای سرمازدگی نشان دادند. تیمار با گابای پنج میلیمولار، سبب افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز شد. گلهای تیمار شده با گابای یک میلیمولار فعالیت بالای آنزیم کاتالاز را نشان دادند. تیمار گابا اثری بر کاهش قهوهای شدن اسپات نداشت. به طور خلاصه میتوان بیان کرد که تیمار گابا در هر دو غلظت یک و پنج میلیمولار به طور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما در گل بریدنی آنتوریوم موثر بود.
Mahjoory F, Ebrahimzadeh A, Hassanpouraghdam M B, Aazami Mavaloo M A. Effects of Postharvest γ-Aminobutyric Acid Treatment on Vase Life and Antioxidant Enzymes Activity of Anthurium cv. Sirion under Chilling Stress. IJHST 2019; 20 (4) :435-446 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-353-fa.html
مهجوری فریما، ابراهیم زاده اصغر، حسنپور اقدم محمد باقر، اعظمی موالو محمد علی. اثر تیمار پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید بر عمر گلجای و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی آنتوریوم رقم سیریون در تنش سرما. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :435-446