[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 446-435 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تیمار پس ‌از ‌برداشت گاما‌آمینوبوتیریک ‌اسید بر عمر گلجای و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی آنتوریوم رقم سیریون در تنش سرما
فریما مهجوری ، اصغر ابراهیم زاده ، محمد باقر حسنپور اقدم ، محمد علی اعظمی موالو
دانشگاه مراغه
چکیده:   (1868 مشاهده)
نگهداری گل‌ بریدنی آنتوریوم در دماهای زیر 15 درجه سلسیوس سبب سرمازدگی و کوتاهی عمر گلجایی آن می‌گردد. در این پژوهش، اثر تیمار پس از برداشت گاما‌آمینوبوتیریک‌اسید (گابا) در غلظت‌های صفر (شاهد)، یک و پنج میلی‌مولار بر طول عمر گلجایی، پایداری غشا، میزان قهوه‌ای شدن اسپات و میزان فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و در نهایت میزان مالون‌‌‌دی‌آلدئید در گل بریدنی آنتوریوم در طول 10 روز نگهداری در دماهای پنج و 10 درجه سلسیوس به‌صورت طرح کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه‌های این پژوهش نشان داد که بیشترین عمر گلجایی گل‌ها در غلظت یک میلی‌مولار گابا و در دمای 10 درجه سلسیوس مشاهده شد. گل‌های بدون تیمار گابا کمترین پایداری غشا و بیشترین مقدار مالون‌دی‌آلدئید را در دماهای سرمازدگی نشان دادند. تیمار با گابای پنج میلی‌مولار، سبب افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز شد. گل‌های تیمار شده با گابای یک میلی‌مولار فعالیت بالای آنزیم کاتالاز را نشان دادند. تیمار گابا اثری بر کاهش قهوه‌ای شدن اسپات نداشت. به طور خلاصه می‌توان بیان کرد که تیمار گابا در هر دو غلظت یک و پنج میلی‌مولار به طور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما در گل بریدنی آنتوریوم موثر بود.
واژه‌های کلیدی: آسیب سرمازدگی، عمرگلجای، کاتالاز، گابا، مالون‌دی‌آلدئید
متن کامل [PDF 925 kb]   (1554 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/6/10 | انتشار: 1399/4/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahjoory F, Ebrahimzadeh A, Hassanpouraghdam M B, Aazami Mavaloo M A. Effects of Postharvest γ-Aminobutyric Acid Treatment on Vase Life and Antioxidant Enzymes Activity of Anthurium cv. Sirion under Chilling Stress. IJHST 2019; 20 (4) :435-446
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-353-fa.html

مهجوری فریما، ابراهیم زاده اصغر، حسنپور اقدم محمد باقر، اعظمی موالو محمد علی. اثر تیمار پس ‌از ‌برداشت گاما‌آمینوبوتیریک ‌اسید بر عمر گلجای و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی آنتوریوم رقم سیریون در تنش سرما. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :435-446

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-353-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710