به منظور بررسی اثر محلولپاشی نیتروژن، روی و بور به همراه هرس سبز بور کمیت و کیفیت خوراکی انگور سیاه شاهانی (Vitis vinifera cv. Siah Shahani)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 2 عامل اصلی (تیمارهای کودی: شاهد، بور، روی، نیتروژن، بور+ نیتروژن، بور+ روی، نیتروژن + روی، بور+ نیتروژن) و فرعی (هرس سبز) در سه تکرار اجرا شد. بیشترین طول برگ (3/22 سانتیمتر) در تیمار شاهد و هرس سبز و عرض برگ (1/11 سانتیمتر) در تیمار نیتروژن مشاهده شد. ترکیب روی و هرس سبز، بیشترین طول خوشه (9/33 سانتیمتر) و ترکیب روی+ نیتروژن+ بور و هرس سبز، بیشترین تعداد حبه (170) را داشت. برهمکنش روی + نیتروژن و هرس سبز و بور و هرس سبز به ترتیب باعث بیشترین تعداد حبه (2/217) و حجم حبه (119 میلیلیتر) شد. بیشترین تعداد بذر (5/55) مربوط به تیمار نیتروژن + بور و هرس سبز بود و بیشترین وزن تر (7/1 گرم) و اندازه بذر (98/4 میلیمتر) در تیمار بور مشاهده شد. بیشترین میزان شاخص کلروفیل (34) در تیمار محلولپاشی بور و روی مشاهده شد. اما کاربرد نیتروژن+ بور و هرس سبز به صورت معنیداری میزان ویتامین C را نسبت به شاهد افزایش شد.
nikkhah R, shamshami M. Effect of Foliar Application with Nitrogen, Boron, Zinc and Summer Pruning on Fruit Set and Fruit Quality and Quantity of Grape (Vitis vinifera Cv. Siah Shahani) in Pasargad, Fars Province. IJHST 2021; 22 (1) :13-28 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-325-fa.html
نیکخواه رحیم، شمشمی مرضیه. تاثیر محلولپاشی عنصرهای نیتروژن، بور، روی و هرس سبز بر تشکیل میوه و ویژگیهای کمی و کیفی انگور رقم سیاه شاهانی در منطقه پاسارگاد، استان فارس. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (1) :13-28