[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 210-195 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پوشش صمغ باریجه در ترکیب با اسانس زیره‌سبز و کلرایدکلسیم بر محتوای برخی ترکیب‌های فیتوشیمیایی، اجزای آنتی‌اکسیدانی و بازارپسندی میوه گیلاس
محمدرضا اصغری ، زهرا آذرشریف ، حسین تاجیک ، علیرضا فرخزاد
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (2327 مشاهده)
به‌تازگی پژوهشگران برای بهبود کیفیت و ایمنی تولیدهای باغبانی از ماده‌های دوست‌دار طبیعت مانند ماده‌های با منشأ زیست‌تخریب‌پذیر استفاده می‌نمایند. میوه‌های گیلاس رقم سیاه مشهد در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح به‌طورکامل تصادفی، با پوشش خوراکی تشکیل شده از صمغ باریجه (صفر، 1، 2 و 3% وزنی/حجمی)، اسانس زیره‌سبز (صفر، 100 و 200 میکرولیتر در لیتر) و کلرایدکلسیم (صفر و 1% وزنی/حجمی) تیمار شده و 30 روز در دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90% نگهداری و سپس 1 روز در دمای 20 درجه سلسیوس قرار داده و مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتند. تمامی غلظت‌های عامل‌های آزمایش، فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز را در 15 روز پس از نگهداری افزایش داده و تا پایان انبارمانی ویژگی‌های یادشده را حفظ نمودند. هم‌چنین این تیمارها سرعت کاهش آسکوربیک‌اسید، فعالیت آنزیم آسکوربات‌پراکسیداز و رتبه پذیرش کلی را کند نمودند. پوشش‌های 1 و 2% صمغ همراه با 1% کلرایدکلسیم یا200 میکرولیتر اسانس سبب افزایش موقتی میزان آنتی‌اکسیدان و فنول کل در 15 روز پس از نگهداری و حفظ ویژگی‌ها تا پایان مدت نگهداری گردیدند. صمغ باریجه با غلظت 1% همراه با 1% کلرایدکلسیم یا 200 میکرولیتر اسانس زیره‌سبز می‌تواند به‌عنوان جایگزین مناسبی برای ماده‌های شیمیایی در حفظ کیفیت و ماندگاری گیلاس معرفی شود.
واژه‌های کلیدی: آسکوربات پراکسیداز، پوشش خوراکی، ترکیب‌های سالم، ترکیب‌های فنولی
متن کامل [PDF 431 kb]   (864 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1397/7/5 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1398/9/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari M, azarsharif Z, tajik H, farrokhzad A. Effects of Galbanum Gum Coating Enriched with Cumin Essential Oil and Calcium Chloride on the Content of Some Phytochemical Compounds, Antioxidant Components and Marketability of Sweet Cherry. IJHST 2019; 20 (2) :195-210
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-300-fa.html

اصغری محمدرضا، آذرشریف زهرا، تاجیک حسین، فرخزاد علیرضا. تأثیر پوشش صمغ باریجه در ترکیب با اسانس زیره‌سبز و کلرایدکلسیم بر محتوای برخی ترکیب‌های فیتوشیمیایی، اجزای آنتی‌اکسیدانی و بازارپسندی میوه گیلاس. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (2) :195-210

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-300-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4652