گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده: (1836 مشاهده)
لیموآب دارای ارزش غذایی و اقتصادی بالایی میباشد ولی بهدلیل انبارمانی کوتاه، مصرف تازهخوری آن در مقایسه با روشهای فرآوری کمتر است. این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف سالسیلیکاسید(صفر، 1، 2 و 3 میلیمولار) بر ویژگیهای کمی و کیفی لیموآب در مدت انبارمانی (صفر، 20، 40 و 60 روز) صورت گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کامل تصادفی با 4 تکرار (10میوه در هر تکرار) انجام شد. بعد از غوطهوری میوهها بهمدت 5 دقیقه در محلول سالسیلیکاسید و بستهبندی در ظرفهای یکبار مصرف پلاستیکی در سردخانه با دمای °C 1±4 و رطوبت نسبی 5±85% نگهداری شدند. نتیجهها نشان از کاهش ترشی، عطر و افزایش تلخی میوه در مدت انبارمانی داشت. میوههای تیمارشده باسالسیلیکاسید 3 و 2 میلیمولار بیشترین (%60) مقدار ترشی را در روز 60 انبار نسبت به شاهد داشتند. سالسیلیکاسید 1 میلیمولار توانست کمترین میزان تلخی میوه (%20)، قهوهای شدن فلاودو و مالوندیآلدهید را نسبت به شاهد در 60 روز انبارمانی داشته باشد. سالسیلیکاسید 3 میلیمولار کمترین میزان پوسیدگی و سرمازدگیو بیشترین میزان ترشی میوه و ترکیبهای فنولی (%66) را داشت. تیمار سالسیلیکاسید باعث حفظ ترشی میوه، فعالیت آنتیاکسیدانی، کنترل پوسیدگی، سرمازدگی، قهوهای شدن فلاودو و مالوندیآلدهید شد. در کل، کاربرد سالسیلیکاسید 2 و 1 میلیمولار باعث حفظ برخی از ویژگیهای کمی و کیفی میوه لیموآب در مدت 60 روز نگهداری در دمای C° 1±4 شد.