:: جلد 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 364-353 برگشت به فهرست نسخه ها
ویژگی‌های کمی و کیفی پرتقال واشنگتن ناول در دو باغ با ویژگی‌های خاکی متفاوت در داراب، استان فارس
حسین امین ، عباس میرسلیمانی ، مهدی نجفی قیری
دانشگاه شیراز
چکیده:   (2491 مشاهده)
ویژگی‌های مختلف خاک می‌تواند بر قابلیت استفاده عنصرهای غذایی و جذب آن‌ها به‌وسیله گیاه، رشد آن و کیفیت میوه اثر بگذارد. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت عنصرهای غذایی خاک و برگ درختان پرتقال واشنگتن ناول و ارتباط آن با کیفیت میوه در دو باغ با ویژگی‌های خاکی متفاوت و مدیریت تغذیه‌ای مشابه‌ صورت گرفت. نمونه‌های خاک، برگ و میوه از دو باغ که دارای مدیریت مشابهی بودند برداشت شد و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک‌ها، قابلیت استفاده عنصرهای غذایی، مقدار عنصرهای معدنی برگ و ویژگی‌های کیفی میوه اندازه‌گیری شد. نتیجه‌ها نشان داد که قابلیت استفاده همه عنصرهای غذایی در حد بهینه، اما قابلیت استفاده فسفر، روی و مس در خاک‌های باغ اول به‌طور معنی‌داری بیشتر از خاک‌های باغ دوم بود ولی برای پتاسیم نتیجه‌های عکس مشاهده شد. نمونه های برگ درختان باغ اول، پتاسیم و اهن کمتر و فسفر بیشتری داشتند. در باغ اول، پوست میوه نازک‌تر، نسبت گوشت به پوست بیشتر، ماده‌های جامد محلول بیشتر، اسیدیته کل کمتر و نسبت ماده‌های جامد محلول به اسیدیته کل بیشتر بود. رابطه مثبت و معنی‌داری بین مقدار پتاسیم و فسفر برگ با وزن و ضخامت پوست میوه، ماده‌های جامد محلول، اسیدیته کل و نسبت ماده‌های جامد محلول به اسیدیته کل به‌دست آمد.
واژه‌های کلیدی: بافت خاک، پتاسیم، ماده‌های جامد محلول، قابلیت استفاده عنصرها
متن کامل [PDF 243 kb]   (1405 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/7/21 | پذیرش: 1397/4/16 | انتشار: 1397/6/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها