[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 178-167 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد پس از برداشت پلی‌‌آمین‌‌ها بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ترکیب‌های زیست‌فعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین
لیلا تقی پور ، پدرام عصار
دانشگاه جهرم
چکیده:   (827 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر کاربرد پس از برداشت پلی‌آمین‌ها بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ترکیب­های زیست‌فعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین بود. میوه‌‌ها در محلول پوترسین (2 و 4 میلی‌مولار)، اسپرمیدین (1 و 2 میلی‌مولار)، اسپرمین (1 و 2 میلی‌مولار)، یا آب مقطر (شاهد) به‌‌مدت 10 دقیقه غوطه‌ور شدند. پس از دو و چهار ماه انبارمانی (دمای 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد) ارزیابی‌‌ها انجام شد. به‌‌طورکلی، تیمارها تاثیری بر میزان اسید کل و پی‌‌اچ آب میوه نداشتند. با کاربرد پلی‌‌آمین‌‌ها از میزان اتلاف وزن یا کاهش میزان ماده‌‌های جامد محلول کل عصاره کاسته شد و شاخص طعم میوه‌‌های تیمارشده نسبت به شاهد بهتر بود. با گذشت زمان انبارمانی، محتوای اسید آسکوربیک آب میوه‌‌ها افزایش یافت، اما میزان فنول کل و فعالیت پاداکسنده کاهش یافت. میوه‌‌های تیمارشده با پلی‌‌آمین‌‌ها محتوای اسید آسکوربیک، فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بیش‌‌تری نسبت به شاهد داشتند. تیمار با هر دو غلظت اسپرمین نسبت به تیمارهای دیگر بیش‌‌ترین کارایی را در حفظ شاخص طعم و محتوای اسید آسکوربیک عصاره داشت. شاخص طعم میوه‌‌های تیمارشده با اسپرمین و اسپرمیدین مشابه بود. افزون بر آن، محتوای اسید آسکوربیک میوه‌‌های تیمارشده با اسپرمین مشابه با میوه­های تیمارشده با 2 میلی‌‌مولار اسپرمیدین و پوترسین بود. در نهایت، غوطه‌‌وری در اسپرمین 1 میلی‌‌مولار موثرترین تیمار کاهنده اتلاف وزن و نگهدارنده محتوای فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بود و به‌‌عنوان تیمار برتر جهت حفظ کیفیت میوه لیموشیرین پیشنهاد می‌گردد.
 
واژه‌های کلیدی: اسید آسکوربیک، پوسیدگی، فنول کل، کاهش وزن، لیموشیرین، ماده‌‌های جامد محلول کل
متن کامل [PDF 832 kb]   (266 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1400/9/8 | پذیرش: 1400/11/21 | انتشار: 1401/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghipour L, Assar P. The Effect of Postharvest Polyamine Application on the Physicochemical Traits, Bioactive Compounds, and Antioxidant Activity of Sweet Lime Fruit. IJHST 2022; 23 (1) :167-178
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-589-fa.html

تقی پور لیلا، عصار پدرام. اثر کاربرد پس از برداشت پلی‌‌آمین‌‌ها بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ترکیب‌های زیست‌فعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (1) :167-178

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-589-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645