انگور از محصولات باغی مهم و اقتصادی ایران است. از دشواریهای کشت این محصول حساسیت نسبی آن به تنش شوری میباشد. از اینرو ارزیابی میزان تحمل رقمهای انگور و دامنه حساسیت این رقمها بسیار اهمیت دارد. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تیمار شوری کلرید سدیم با غلظتهای صفر (شاهد)، 25، 50 و 100 میلیمولار بر فعالیتهای آنزیمی، شاخص سبزینگی و تغییرهای ریختشناسی در چهار رقم تجاری انگور به نامهای صاحبی، فخری، سلطانی و خلیلی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتیجهها نشان داد در شرایط تنش شوری و اکسیداتیو، رقم فخری و خلیلی با تولید آنزیم پاداکسایشی به میزان بیشتر و انباشت کمتر پراکسید هیدروژن بهویژه در رقم فخری قادر هستند در شرایط تنش شوری متحملتر عمل کنند. بهطور کلی، با بالا رفتن سطح شوری، از ویژگیهای ریختشناسی و شاخص سبزینگی کاسته و بر میزان فعالیت آنزیمهای پاداکسایشی و گونه فعال پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدهاید افزوده شد که این تغییرات بین رقمهای مختلف متفاوت بود.
Aazami M A, Zahedi S M, Fahadi Hoveizeh N. Evaluation of Tolerance Rate of Some Commercial Grape (Vitis vinifera L.) Cultivars to Salinity Stress. IJHST 2018; 19 (1) :53-62 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-234-fa.html
اعظمی محمد علی، زاهدی سید مرتضی، فهدی حویزه نرجس. ارزیابی میزان تحمل برخی رقمهای تجاری انگور (Vitis vinifera L.) به تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :53-62