Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
مجله علوم و فنون باغبانی ایران
IJHST
Agriculture
http://journal-irshs.ir
1
admin
1680-7154
1680-7154
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1400
12
1
gregorian
2022
3
1
23
1
online
1
fulltext
fa
مقایسه اثر سیستمهای تربیت داربستی و خزنده بر شاخصهای مورفوفیزیولوژیک و زیستشیمیایی مرتبط با تحمل سرما در دو رقم انگور
Comparison of the Effect of Trellised and Non-Trellised Training Systems on Morphophysiological and Biochemical Indices Related to Cold Tolerance in Two Grapevine Cultivars
میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوههای خشک)
Pomology
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:12pt"><span style="line-height:normal"><span style="tab-stops:14.2pt 255.5pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:"Times New Roman",serif"><span style="color:black"><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر سیستمهای تربیت داربستی و خزنده بر تحمل بهسرمای زمستانه دو رقم انگور بیدانهقرمز و بیدانهسفید به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">طی مرحله سازگاری به سرما، </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">کمترین محتوای عنصرهای برگ و بیشترین میزان ریزش برگ، تشکیل پریدرم برگ و لیگنین جوانه مربوط به رقم بیدانهقرمز با سیستم داربستی بود. افزون بر این، بیشترین میزان تحمل به سرمای زمستانه برآورد شده به روش نشت یونی و روش قهوه</span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">ای شدن اکسایشی و همچنین بیشترین میزان فنولکل، پرولین و کربوهیدرات محلول در هر دو مرحله دی و اسفندماه مربوط به رقم بیدانهقرمز با سیستم داربستی بود؛ در حالی که کمترین تحمل به سرمای زمستانه، فنولکل، پرولین و کربوهیدرات محلول مربوط به رقم بیدانهسفید تربیت شده در سیستم خزنده بود. همچنین، بیشترین محتوای آب، نشاسته و پراکسیدهیدروژن و انباشت مالوندیآلدئید جوانه در دی و اسفندماه مربوط به رقم بیدانهسفید با سیستم خزنده بود. در هر دو مرحله نمونهبرداری، محتوای </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">اسید ابسیزیک،</span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin""> ساکاروز، گلوکز، فروکتوز و رافینوز جوانه هر دو رقم با سیستم داربستی بیشتر از سیستم خزنده بود. نتیجههای این پژوهش میتواند برای ترغیب تاکداران در راستای تغییر شیوه پرورش انگور از سنتی به داربستی مورد استفاده قرار گیرد.</span></span></span></span></span></span></span></span><br>
</div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:12pt"><span style="line-height:normal"><span style="tab-stops:14.2pt"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:"Times New Roman",serif"><span style="color:black">The present study was conducted with the aim of comparing the effect of trellised and non-trellised training systems on winter cold tolerance of two cultivars of Bidaneh Sefid and Bidaneh Ghermez factorially based on a randomized complete block design. During cold acclimation stage, the lowest content of leaf nutrients and the highest rate of leaf fall, leaf periderm formation and bud lignin belonged to Bidaneh Ghermez cultivar under trellised system. Moreover, the highest winter cold tolerance estimated by ion leakage and oxidative browning, total phenol, proline and soluble carbohydrates in both January and March were related to the Bidaneh Ghermez cultivar under the trellised system. Howevere, the lowest winter cold tolerance, total phenol, proline and soluble carbohydrates was related to Bidaneh Sefid cultivar under the non-trellised system. Forthermore, the highest<sup> </sup>bud water content, starch, hydrogen peroxide and malondialdehyde in both stages of January and March were related to Bidaneh Sefid cultivar under the non-trellised system. In both stages of sampling, the contents of abscisic acid, sucrose, glucose, fructose and raffinose in the bud of both cultivars were higher with the trellised system than with the non-trellised training system. The results of this research can be used to encourage vine growers to change the method of growing grapes from traditional to trellised system.</span></span></span></span></span></span><br>
</div>
انگور, تحمل یخزدگی, تشکیل پریدرم, روش تربیت, قندهای محلول
Grape, Freezing tolerance, Periderm formation, Trellised systems, Soluble sugars
125
144
http://journal-irshs.ir/browse.php?a_code=A-10-74-5&slc_lang=fa&sid=1
Hamid
Mehrpour
حمید
مهرپور
rouholahkarimi@gmail.com
10031947532846008425
10031947532846008425
No
دانشگاه ملایر
Rouhollah
Karimi
روح الله
کریمی
rouholahkarimi@gmail.com
10031947532846008426
10031947532846008426
Yes
دانشگاه ملایر
ali akbar
Ghasemi-Soloklui
علی اکبر
قاسمی سلوکلوئی
Aliakbarghasemisoloklui@gmail.com
10031947532846008427
10031947532846008427
No
پژوهشکده کشاورزی هسته ای، انرژی اتمی