[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 496-483 برگشت به فهرست نسخه ها
تیمار پس از برداشت آب گرم به عنوان جایگزین غیر شیمیایی قارچ‌کش: تغییرهای فیزیکوشیمیایی و توانمندی سازگاری به تنش اکسایشی در میوه لیموشیرین
لیلا تقی پور ، پدرام عصار
دانشگاه جهرم
چکیده:   (661 مشاهده)
اثر تیمارهای پس از برداشت غوطه‌‌وری در آب گرم و قارچ‌کش کاربندازیم بر ویژگی‌‌های حسی، فیزیکوشیمیایی و پاداکسنده تعیین‌‌کننده کیفیت درونی و برونی میوه لیموشیرین (Citrus limettioides Tan.) مطالعه شد. تیمارها شامل ۴ دقیقه غوطه‌‌وری در آب گرم درجه سلسیوس، 5/0 گرم در لیتر قارچ‌کش کاربندازیم و آب مقطر (شاهد) بود. میوه‌‌ها در دمای 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد به ‌مدت 90 روز نگهداری و ارزیابی‌‌ها در فواصل زمانی 30 روز انجام شد. در مقایسه با میوه‌‌های شاهد، میوه‌‌های تیمار شده با آب گرم کاهش وزن و پوسیدگی کم‌‌تر، شاخص طعم بهتر و میزان بیش‌‌تری فنول کل در پوست و اسکوربیک اسید در آب میوه داشتند. پس از یک ماه انبارمانی، آن­ها سطح فعالیت پاداکسنده آنزیمی بیش‌‌تر (سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و گایاکول پراکسیداز) و محتوای پاداکسنده‌‌های غیرآنزیمی بیش‌‌تری مانند فنول کل در پوست و اسکوربیک اسید در آب میوه در قیاس با شاهد دارا بودند. پس از آن، فعالیت پاداکسنده آنزیمی پوست میوه‌‌های تیمار شاهد افزایش یافت در حالی که در میوه­های تیمار شده با آب گرم کاهش نشان داد. بر مبنای محتوای پاداکسنده‌‌های غیرآنزیمی و ارزیابی حسی پس از 3 ماه انبارمانی، میوه‌‌های تیمار شده با آب گرم مطلوب‌‌ترین کیفیت درونی و برونی را دارا بودند؛ در حالی که میوه‌‌های تیمارشده با قارچ‌‌کش با ظاهری رنگ‌‌پریده، کم‌‌ترین کیفیت رنگ پوست و سفتی بافت را داشتند. در این زمان، بررسی میزان پراکسید هیدروژن و فعالیت پاداکسنده آنزیمی پوست نمایان‌‌گر تحمیل شرایط تنش و آسیب اکسایشی بیش‌‌تر به میوه‌‌های تیمار قارچ‌‌کش نسبت به شاهد بود. بنابراین، تیمار غوطه‌‌وری آب گرم به‌‌عنوان روشی ایمن جهت بهبود و افزایش عمر انبارمانی لیموشیرین و جایگزینی مناسب برای قارچ‌کش شیمیایی توصیه می‏شود.
واژه‌های کلیدی: انبارمانی، پوسیدگی، تنش اکسایشی، تیمار گرمایی، شاخص طعم، قارچ‌‌کش
متن کامل [PDF 868 kb]   (191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1400/8/28 | پذیرش: 1400/10/1 | انتشار: 1400/11/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghipour L, Assar P. Postharvest Hot Water Treatment as a Non-Chemical Alternative to Fungicide: Physicochemical Changes and Adaptability to Oxidative Stress in Sweet Lime Fruit. IJHST 2021; 22 (4) :483-496
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-588-fa.html

تقی پور لیلا، عصار پدرام. تیمار پس از برداشت آب گرم به عنوان جایگزین غیر شیمیایی قارچ‌کش: تغییرهای فیزیکوشیمیایی و توانمندی سازگاری به تنش اکسایشی در میوه لیموشیرین. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (4) :483-496

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-588-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645