:: جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 88-79 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پایه سیترنج C-35 بر ویژگی‌های رویشی و زایشی نارنگی انشو میاگاوا در کوهپایه و دشت شرق مازندران
نگین اخلاقی امیری ، علی اسدی کنگرشاهی
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (570 مشاهده)
امروزه وجود انواع تنش‌های زیستی و غیرزیستی ، بررسی پایه‌های مختلف در شرایط اقلیمی و خاکی متفاوت را ضروری کرده است. بر این اساس، روند رشد و برخی ویژگی‌های رویشی و زایشی نارنگی انشو میاگاوا روی پایه C-35 در دشت قائم‌شهر و کوهپایه ساری در شرق مازندران طی 10 سال بررسی شد. درختان روی این پایه، تاج کم رشد و عملکرد متوسطی داشتند. حجم تاج درختان در پایان آزمایش در دشت به 75/13 و در کوهپایه به 90/5 مترمکعب رسید. با وجود چندین تنش سرما، بقای درختان در هر دو منطقه 100 درصد بود، گرچه درختان کوهپایه در اثر تنش وارد چرخه تناوب ‌باردهی شدند. شاخص تناوب ‌باردهی، در دشت به 27/0 و در کوهپایه به 65/0 درصد رسید. عملکرد درختان دشت و کوهپایه به ترتیب 48 و 35 کیلوگرم در درخت بود که با احتساب فواصل کاشت، عملکرد 24 و 18 تن در هکتار بود. میوه‌های کوهپایه مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون و آسکوربیک اسید بیش‌تر (به‌ترتیب 24، 72 و 16 درصد) و شاخص ‌برداشت کم‌تری (1/3 واحد) داشتند. زمان مناسب برداشت در دشت، ابتدای مهرماه و در کوهپایه، میانه مهرماه بود. به طور کلی، درختان دشت میوه‌های با کیفیت ظاهری یکنواخت‌تر و عملکرد سالانه منظم‌تر و پایدارتری داشتند.
واژه‌های کلیدی: عملکرد، کیفیت میوه، زمان برداشت، تناوب ‌باردهی، تحمل به سرما
متن کامل [PDF 1029 kb]   (1258 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1399/11/15 | پذیرش: 1401/3/23 | انتشار: 1401/3/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها