اثر پایه های رویشی و بذری انجیر بر جذب عنصرهای غذایی پیوندک رقم سبز در شرایط تنش خشکی
|
مسلم جعفری، مجید راحمی |
بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز |
|
چکیده: (3300 مشاهده) |
بهمنظور بررسی اثر نوع پایه انجیر بر مقدار جذب عنصرهای غذایی نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی در شرایط تنش خشکی، رقم تجاری سبز روی پنج پایه رویشی (سیاه، توسرخ، شاهانجیر، دهدز، متی) و سه پایه بذری دورگه (C8 , , C7 C1) با والدین مشخص، در سال 1394در گلخانه پیوند زده شد. نتیجهها نشان داد که نوع پایه اثر معنیداری بر غلظت عنصرهای غذایی برگ پیوندک انجیر در شرایط ظرفیت ظرفیت مزرعه و تنش شدید خشکی داشت. تنش خشکی منجر به افزایش معنی داری در میزان کلسیم برگ گیاهان پیوند شده روی تمامی پایههای رویشی و بذری شد. در میان پایههای رویشی، پایه متی در جذب و انتقال عنصرهای غذایی به پیوندک کارآیی بهتری داشت در حالیکه پایه بذری C8 و سپس C1 از C7 کارآمدتر بودند. بهطورکلی پایههای بذری نسبت به رویشی پتانسیل بهتری در جذب و انتقال مادههای غذایی به پیوندک در شرایط تنش خشکی داشتند.
|
|
واژههای کلیدی: انجیر، پایه، پیوندک، تنش خشکی، عنصرهای غذایی |
|
متن کامل [PDF 229 kb]
(2156 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوههای خشک) دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/7
|
|
|
|