:: جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 414-401 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پایه های رویشی و بذری انجیر بر جذب عنصرهای غذایی پیوندک رقم سبز در شرایط تنش خشکی
مسلم جعفری، مجید راحمی
بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز
چکیده:   (3300 مشاهده)
بهمنظور بررسی اثر نوع پایه انجیر بر مقدار جذب عنصرهای غذایی نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی در شرایط تنش خشکی، رقم تجاری سبز روی پنج پایه رویشی (سیاه، توسرخ،  شاه‌‌انجیر، دهدز، متی) و سه پایه‌ بذری دورگه (C8 , , C7 C1)  با والدین مشخص، در سال 1394در گلخانه پیوند زده شد. نتیجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان داد که نوع پایه اثر معنی‌‌داری بر غلظت عنصرهای غذایی برگ پیوندک انجیر در شرایط ظرفیت ظرفیت مزرعه و تنش شدید خشکی داشت. تنش خشکی منجر به افزایش معنی داری در میزان کلسیم برگ گیاهان پیوند شده روی تمامی پایه‌‌های رویشی و بذری شد. در میان پایه‌‌های رویشی، پایه متی در جذب و انتقال عنصرهای غذایی به پیوندک کارآیی بهتری داشت در حالی‌‌که پایه‌ بذری C8 و سپس C1 از C7 کارآمد‌‌تر بودند. به‌‌طور‌‌کلی پایه‌‌های بذری نسبت به رویشی پتانسیل بهتری در جذب و انتقال ماده‌های غذایی به پیوندک در شرایط تنش خشکی داشتند.
واژه‌های کلیدی: انجیر، پایه، پیوندک، تنش خشکی، عنصرهای غذایی
متن کامل [PDF 229 kb]   (2156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها