:: جلد 19، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 170-157 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای بسته‌بندی با فیلم‌های پلاستیکی بدون منفذ و منفذدار بر ویژگی‌های کیفی و عمر قفسه‌‌ای میوه‌های زردآلو
نوشین مداح حسینی ، سید حسین میردهقان ، مجید اسماعیلی زاده ، فاطمه ناظوری
گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (2458 مشاهده)
برای ارزیابی اثرهای بسته‌‌بندی با پوشش‌‌های مختلف بر عمر پس از برداشت میوه زردآلو آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. برای این منظور از سه نوع پوشش اکسیلاری‌‌ارینتد پلی‌‌پروپیلن (OPP)، پلی‌‌اتیلن با چگالی کم (LDPE) و سلوفان با ابعاد یکسان (20×20 سانتی‌‌متر) به دو صورت پیوسته و منفذدار استفاده شد. پس از بسته‌‌بندی، تمام نمونه‌‌ها وزن و در سردخانه با دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی %90±5 به مدت 35 روز نگهداری شدند. ویژگی‌های کیفی مانند کاهش وزن، سفتی، pH، اسیدیته کل، ماده‌های جامد محلول، ویتامین C، کاروتنوئید، فنول کل و فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی قبل و پس از انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه‌ها نشان داد که با گذشت زمان، کاهش وزن در تمام تیمارها افزایش یافت و پوشش‌‌های منفذدار از کاهش وزن بیشتری نسبت به پوشش‌های بدون منفذ برخوردار بودند و کمترین کاهش وزن در بین پوشش‌‌ها، در پوشش OPP مشاهده شد. هم‌چنین نتیجه‌ها نشان داد فیلم OPP در حفظ مقدار کاروتنوئید، ویتامین C، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، کاهش وزن و اسید کل، عملکرد بهتری نسبت به فیلم‌‌های سلوفان و پلی‌‌اتیلن داشت. بنابراین، با توجه به نتیجه‌های به‌دست‌‌آمده بسته‌‌بندی با OPP در دمای پایین می‌‌تواند روشی برای افزایش عمر انباری میوه‌‌های زردآلو و عرضه طولانی‌‌تر آن‌‌ها به بازار معرفی شود.
واژه‌های کلیدی: پلی‌‌اتیلن با چگالی کم، سفتی، فعالیت آنتی اکسیدانی، کاهش وزن
متن کامل [PDF 627 kb]   (822 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/10/30 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1397/11/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها