گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده: (2458 مشاهده)
برای ارزیابی اثرهای بستهبندی با پوششهای مختلف بر عمر پس از برداشت میوه زردآلو آزمایشی بهصورت فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. برای این منظور از سه نوع پوشش اکسیلاریارینتد پلیپروپیلن(OPP)، پلیاتیلن با چگالی کم(LDPE) و سلوفان با ابعاد یکسان (20×20 سانتیمتر) به دو صورت پیوسته و منفذدار استفاده شد. پس از بستهبندی، تمام نمونهها وزن و در سردخانه با دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی %90±5 به مدت 35 روز نگهداری شدند. ویژگیهای کیفی مانند کاهش وزن، سفتی، pH، اسیدیته کل، مادههای جامد محلول، ویتامین C، کاروتنوئید، فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی قبل و پس از انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجهها نشان داد که با گذشت زمان، کاهش وزن در تمام تیمارها افزایش یافت و پوششهای منفذدار از کاهش وزن بیشتری نسبت به پوششهای بدون منفذ برخوردار بودند و کمترین کاهش وزن در بین پوششها، در پوشش OPP مشاهده شد. همچنین نتیجهها نشان داد فیلم OPPدر حفظ مقدار کاروتنوئید، ویتامین C، فعالیت آنتیاکسیدانی، کاهش وزن و اسید کل، عملکرد بهتری نسبت به فیلمهای سلوفان و پلیاتیلن داشت. بنابراین، با توجه به نتیجههای بهدستآمده بستهبندیبا OPP دردمایپایینمیتواندروشیبرایافزایشعمرانباریمیوههایزردآلووعرضه طولانیترآنهابهبازارمعرفیشود.