Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
مجله علوم و فنون باغبانی ایران
IJHST
Agriculture
http://journal-irshs.ir
1
admin
1680-7154
1680-7154
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1400
12
1
gregorian
2022
3
1
23
1
online
1
fulltext
fa
اثر کاربرد پس از برداشت پلیآمینها بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، ترکیبهای زیستفعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین
The Effect of Postharvest Polyamine Application on the Physicochemical Traits, Bioactive Compounds, and Antioxidant Activity of Sweet Lime Fruit
فیزیولوژی پس از برداشت
Postharvest physiology
پژوهشي
Research
<span style="font-size:12pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:"Times New Roman",serif"><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر کاربرد پس از برداشت پلیآمینها بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، ترکیب­های زیستفعال و فعالیت پاداکسنده میوه لیموشیرین بود.</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">میوهها در محلول </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">پوترسین</span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin""> (2 و 4 میلیمولار)، </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">اسپرمیدین </span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">(1 و 2 میلیمولار)، </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">اسپرمین</span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin""> (1 و 2 میلیمولار)</span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">،</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">یا </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">آب مقطر</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">(شاهد) </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">بهمدت</span> <span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">10</span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin""> دقیقه غوطهور شدند. پس از دو و چهار ماه انبارمانی</span> <span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">(دمای 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد) </span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">ارزیابیها انجام شد.</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">بهطورکلی، تیمارها تاثیری بر میزان اسید کل و پیاچ آب میوه نداشتند. با کاربرد پلیآمینها از میزان اتلاف وزن یا کاهش میزان مادههای جامد محلول کل عصاره کاسته شد و شاخص طعم میوههای تیمارشده نسبت به شاهد بهتر بود. با گذشت زمان انبارمانی، محتوای اسید آسکوربیک آب میوهها افزایش یافت، اما میزان فنول کل و فعالیت پاداکسنده کاهش یافت. میوههای تیمارشده با پلیآمینها محتوای اسید آسکوربیک، فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بیشتری نسبت به شاهد داشتند. تیمار با هر دو غلظت اسپرمین</span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin""> نسبت به تیمارهای دیگر</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">بیشترین کارایی را در حفظ شاخص طعم و محتوای اسید آسکوربیک عصاره داشت. شاخص طعم میوههای تیمارشده با اسپرمین و اسپرمیدین مشابه بود. افزون بر آن، محتوای اسید آسکوربیک میوههای تیمار</span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">شده با</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">اسپرمین مشابه با میوه­های تیمارشده با 2 میلیمولار اسپرمیدین و پوترسین بود. در نهایت، غوطهوری در اسپرمین 1 میلیمولار موثرترین تیمار </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">کاهنده</span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin""> اتلاف وزن</span> <span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">و نگهدارنده محتوای فنول کل و فعالیت پاداکسنده عصاره بود و بهعنوان تیمار برتر جهت حفظ </span><span lang="FA" style="font-family:"B Nazanin"">کیفیت </span><span lang="AR-SA" style="font-family:"B Nazanin"">میوه لیموشیرین پیشنهاد میگردد. </span></span></span></span></span></span><br>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:12pt"><span style="line-height:normal"><span style="font-family:"Times New Roman",serif">The present study aimed to investigate the effect of postharvest polyamine application on the physicochemical characteristics, bioactive compounds, and antioxidant activity of sweet lime fruit. The fruits were dipped in putrescine (2 and 4 mM), spermidine (1 and 2 mM), spermine (1 and 2 mM), or distilled water (control) for 10 min. Evaluations were conducted after 2 and 4 months of storage at 10 °C and 85% relative humidity. In general, treatments had no effect on the total acid and pH of the fruit juice. Using polyamines led to lower rates of weight loss or decreases in juice total soluble solids, and treated fruits had a better taste index when compared to the control. The content of ascorbic acid in fruit juice increased with storage time, but total phenol content and antioxidant activity decreased. When compared to the control, polyamine-treated fruits had higher levels of ascorbic acid, total phenol, and antioxidant activity in the juice. The treatment with both concentrations of spermine had the greatest efficacy in maintaining the juice taste index and ascorbic acid content than the other treatments. Fruits treated with spermine and spermidine had the same taste index. Moreover, spermine-treated fruits had the same amount of ascorbic acid as fruits treated with 2 mM spermidine and putrescine. Finally, dipping in 1 mM spermine was found to be the most effective treatment for reducing weight loss and preserving juice total phenol content and antioxidant activity, and is recommended as the best treatment for preserving sweet lime fruit quality.</span></span></span></div>
اسید آسکوربیک, پوسیدگی, فنول کل, کاهش وزن, لیموشیرین, مادههای جامد محلول کل
Ascorbic acid, Decay, Total phenol, Weight loss, Sweet lime, Total soluble solids
167
178
http://journal-irshs.ir/browse.php?a_code=A-10-637-3&slc_lang=fa&sid=1
Leila
Taghipour
لیلا
تقی پور
L_taghipoor@yahoo.com
10031947532846008351
10031947532846008351
Yes
Jahrom University
دانشگاه جهرم
Pedram
Assar
پدرام
عصار
Pedramassar@gmail.com
10031947532846008352
10031947532846008352
No
Jahrom University
دانشگاه جهرم