Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
مجله علوم و فنون باغبانی ایران
IJHST
Agriculture
http://journal-irshs.ir
1
admin
1680-7154
1680-7154
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1400
9
1
gregorian
2021
12
1
22
4
online
1
fulltext
fa
کنترل زیستی کپک خاکستری و انگیزش پاسخهای دفاعی در گیلاس رقم تک دانه مشهد توسط باکتری Bacillus subtilis و اسانس مرزنجوش
Biological Control of Gray Mold and Induction of Defense Responses in Sweet Cherry (Prunus avium L. cv. Takdaneh Mashhad) by Bacillus Subtilis and Oregano Essential Oil
فیزیولوژی پس از برداشت
Postharvest physiology
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">کپک خاکستری یکی از مهمترین عوامل بیماریزای میوه گیلاس محسوب میشود. در پژوهش حاضر، توانایی مهار زیستی قارچهای بیمارگر توسط باکتری آنتاگونیست و تأثیر افزودن اسانس مرزنجوش بر رشد قارچ بیمارگر ارزیابی گردید. براساس نتیجهها، با افزایش غلظت اسانس میزان رشد قارچها کاهش پیدا کرد. در شرایط درون بدنی (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">In vivo</span></span></span></em><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">)</span></span><em><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span></em><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> میوههای گیلاس با سوسپانسیون قارچ بیمارگر به غلظت 10<sup>5</sup> هاگ در میلیلیتر آلودهسازی شدند، سپس بهطور جداگانه با سوسپانسیون با غلظت 10<sup>8</sup> یاخته در میلیلیتر سویه منتخب باکتری آنتاگونیست و اسانس مرزنجوش در 5 سطح تیمار شدند و پارامترهای کیفی در سه زمان صفر، 15 و 30 روز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجهها نشان داد که تیمار باکتری باسیلوس و اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر مؤثرترین تیمار در افزایش میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز بودند. میزان فنول کل و محتوای آنتوسیانین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بعد از گذشت 30 روز بیشترین مقدار را داشتند. بالاترین میزان آنزیم پلیفنولاکسیداز بعد از گذشت 15 روز در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر ثبت شد. براساس نتیجههای پژوهش حاضر، سازوکار باکتری </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">B.</span></span></span></em> <em><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">subtili</span></span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">s</span></span></span> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">و اسانس مرزنجوش در کنترل کپک خاکستری گیلاس به احتمال ناشی از انگیزش مقاومت</span></span> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">در میوه گیلاس و افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی میباشد.</span></span></div>
<div style="text-align: justify;">Gray mold is one of the most important pathogens of cherry fruit. In the present study, the ability of bioinhibition of <em>Botrytis cinerea</em> by antagonist bacteria and the effects of adding marjoram essential oil on the growth of pathogenic fungi was evaluated. According to the results, with increasing in the concentration of essential oil, the growth rate of fungi decreased. <em>In vivo</em>, cherry fruits were infected with a suspension of 10<sup>5</sup> hg/ml of pathogenic fungus, then separately treated with a suspension of 10<sup>8</sup> cells/ml of selected strains of antagonist bacteria and marjoram essential oil at 5 levels. The qualitative parameters were examined at three times of zero, 15 and 30 days. The results showed that the treatment of <em>Bacillus</em> bacterium and marjoram essential oil at a concentration of 750 μl/l were the most effective treatment to increase the level of antioxidant activity and phenylalanine-ammonialyase enzyme activity. Total phenol content and anthocyanin content at the concentration of 1000 μl/l were the highest after 30 days. The highest amount of polyphenol oxidase enzyme was recorded after 15 days at the concentration of 750 μl/l. According to the results of this study, the mechanism of <em>B. subtilis</em> and marjoram essential oil in the control of gray mold of cherries is probably due to the induction of resistance in cherry fruit and increased antioxidant activity.</div>
آنتی اکسیدان, ترکیبهای فنولی, فنیلآلانینآمونیالیاز, سیستم دفاعی, مهار زیستی
Antioxidant, Bio-inhibition, Defense system, Phenolic compounds, Phenylalanine ammonia lysis
465
482
http://journal-irshs.ir/browse.php?a_code=A-10-775-1&slc_lang=fa&sid=1
Chnour
Hosseini
چنور
حسینی
chnoor.hosseini123@gmail.com
10031947532846007948
10031947532846007948
Yes
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Mohammadreza
Asghari
محمدرضا
اصغری
m.asghari@urmia.ac.ir
10031947532846007949
10031947532846007949
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Maryam
Khezri
مریم
خضری
ma_khezri@yahoo.com
10031947532846007950
10031947532846007950
No
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی