Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
مجله علوم و فنون باغبانی ایران
IJHST
Agriculture
http://journal-irshs.ir
1
admin
1680-7154
1680-7154
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1398
9
1
gregorian
2019
12
1
20
4
online
1
fulltext
fa
اثر تیمار پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید بر عمر گلجای و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی آنتوریوم رقم سیریون در تنش سرما
Effects of Postharvest γ-Aminobutyric Acid Treatment on Vase Life and Antioxidant Enzymes Activity of Anthurium cv. Sirion under Chilling Stress
فیزیولوژی پس از برداشت
Postharvest physiology
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نگهداری گل بریدنی آنتوریوم</span></span> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">در دماهای زیر 15 درجه سلسیوس سبب سرمازدگی و کوتاهی عمر گلجایی آن میگردد. در این پژوهش، اثر تیمار پس از برداشت گاماآمینوبوتیریکاسید (گابا) در غلظتهای صفر (شاهد)، یک و پنج میلیمولار بر طول عمر گلجایی، پایداری غشا، میزان قهوهای شدن اسپات و میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و در نهایت میزان مالوندیآلدئید در گل بریدنی آنتوریوم</span></span> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">در طول 10 روز نگهداری در دماهای پنج و 10 درجه سلسیوس بهصورت طرح کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجههای این پژوهش نشان داد که بیشترین عمر گلجایی گلها در غلظت یک میلیمولار گابا و در دمای 10 درجه سلسیوس مشاهده شد. گلهای بدون تیمار گابا کمترین پایداری غشا و بیشترین مقدار مالوندیآلدئید را در دماهای سرمازدگی نشان دادند. تیمار با گابای پنج میلیمولار، سبب افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز شد. گلهای تیمار شده با گابای یک میلیمولار فعالیت بالای آنزیم کاتالاز را نشان دادند. تیمار گابا اثری بر کاهش قهوهای شدن اسپات نداشت. به طور خلاصه میتوان بیان کرد که تیمار گابا در هر دو غلظت یک و پنج میلیمولار به طور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما در گل بریدنی آنتوریوم موثر بود. </span></span></div>
<div style="text-align: justify;">Keeping anthurium cut flowers under 15<sup>o</sup>C leads to chilling damage and reduction in flower vase life. In this research, the effects of postharvest GABA treatments (0, 1 and 5 mM) on vase life, membrane stability, spathe browning, antioxidant enzymes activity (CAT, SOD), and MDA content during 10 days' storage at 5 and 10 <sup>o</sup>C were studied. The results revealed that the longest vase life was observed in 1 mM GABA in 10 <sup>o</sup>C. Untreated flowers showed the least membrane stability and the highest MDA content in chilling temperatures. SOD activity was increased using 5 mM GABA. The flowers treated with 1 mM GABA had more CAT activity. GABA treatment had no effect on spathe browning. Finally, it can be concluded that both concentrations of GABA (1 and 5 mM) were effective to induce chilling resistance in anthurium cut flowers. </div>
آسیب سرمازدگی, عمرگلجای, کاتالاز, گابا, مالوندیآلدئید
CAT, Chilling injury, GABA, MDA, Vase life
435
446
http://journal-irshs.ir/browse.php?a_code=A-10-609-1&slc_lang=fa&sid=1
Farima
Mahjoory
فریما
مهجوری
mahjooryfarima@yahoo.com
10031947532846005977
10031947532846005977
No
دانشگاه مراغه
Asghar
Ebrahimzadeh
اصغر
ابراهیم زاده
acebrahimzadeh@gmail.com
10031947532846005978
10031947532846005978
Yes
دانشگاه مراغه
Mohammad Bagher
Hassanpouraghdam
محمد باقر
حسنپور اقدم
hassanpouraghdam@gmail.com
10031947532846005979
10031947532846005979
No
دانشگاه مراغه
Mohammad Ali
Aazami Mavaloo
محمد علی
اعظمی موالو
aazami58@gmail.com
10031947532846005980
10031947532846005980
No
دانشگاه مراغه