RT - Journal Article T1 - Hydrogen Sulfide Postharvest Application Impacts on Physicochemical Attributes of Cornus mas Fruits during Cold Storage JF - irshsj YR - 2021 JO - irshsj VO - 22 IS - 4 UR - http://journal-irshs.ir/article-1-476-fa.html SP - 425 EP - 436 K1 - Anthocyanin K1 - Antioxidant K1 - Frostbite index K1 - Proline AB - جهت بررسی اثر تیمار پس ‌‌از برداشت سولفیدهیدروژن بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی میوه زغال‌‌اخته، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی در سه تکرار (هر تکرار شامل 60 عدد میوه) انجام شد. تیمارها شامل سولفید‌‌هیدروژن‌‌سدیم (NaHS) در چهار سطح صفر، 6/0، 2/1 و 8/1 میلی‌‌مولار و زمان‌‌های متفاوت انبارمانی (7، 14 و 21 روز) بود. میوه‌‌ها بی‌درنگ پس از تیمار، در سردخانه (دمای 2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد) قرار داده شدند. اندازه‌‌گیری متغیرهای فیزیولوژیکی به فاصله هر هفت روز یک‌‌بار صورت گرفت. براساس نتیجه‌ها بیشینه مقدار آنتوسیانین ( mg.g-1 FW27/2) و اسکوربیک اسید ( mg.100g-1 FW8/26) و کمترین مقدار H2O2 ( µmol.100g-1 FW41/0) در تیمار 6/0 میلی‌‌مولار NaHS مشاهده شد. تیمار 2/1 میلی‌‌مولار NaHS در حفظ مقدار فنول کل ( mg GA.100g-1 FW13/414) تاثیر بیشتری داشت. کاهش وزن در تیمار 8/1 میلی‌‌مولار NaHS به‌‌طور معنی‌‌داری کمتر از سایر تیمارها بود. همچنین، در این سطح تیماری بیشترین میزان فلاونوئید ( mg QUE.100g-1 FW9/27) و پرولین ( mg.ml-124/0) به‌‌دست آمد. میوه‌‌های تیمار شده با NaHS نسبت به شاهد توانستند شاخص‌‌های فیزیکی و زیست‌شیمیایی را بهتر حفظ نمایند. با توجه به اهمیت نگهداری زغال‌‌اخته در سردخانه، حفظ سفتی، کیفیت ظاهری و ماندگاری طولانی مدت با کمترین درصد سرمازدگی، تیمار 6/0 میلی‌‌مولار NaHS می‌‌تواند مناسبت‌‌ترین تیمار باشد. LA eng UL http://journal-irshs.ir/article-1-476-fa.html M3 ER -