[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 346
نرخ پذیرش: 66.5
نرخ رد: 33.5
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای اعظمی

محمد علی اعظمی، سید مرتضی زاهدی، نرجس فهدی حویزه،
جلد ۱۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

انگور از محصولات باغی مهم و اقتصادی ایران است. از دشواری‌های کشت این محصول حساسیت نسبی آن به تنش شوری می‌باشد. از این‌رو ارزیابی میزان تحمل رقم‌های انگور و دامنه حساسیت این رقم‌ها بسیار اهمیت دارد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر تیمار شوری کلرید سدیم با غلظت‌های صفر (شاهد)، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌مولار بر فعالیت‌های آنزیمی، شاخص سبزینگی و تغییرهای ریخت‌شناسی در چهار رقم تجاری انگور به نام‌های صاحبی، فخری، سلطانی و خلیلی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد در شرایط تنش شوری و اکسیداتیو، رقم فخری و خلیلی با تولید آنزیم‌ پاداکسایشی به میزان بیشتر و انباشت کمتر پراکسید هیدروژن به‌ویژه در رقم فخری قادر هستند در شرایط تنش شوری متحمل‌تر عمل کنند. به‌طور کلی، با بالا رفتن سطح شوری، از ویژگی‌های ریخت‌شناسی و شاخص سبزینگی کاسته و بر میزان فعالیت آنزیم‌های پاداکسایشی و گونه ‌فعال پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدهاید افزوده شد که این تغییرات بین رقم‌های مختلف متفاوت بود.

 
فریما مهجوری، اصغر ابراهیم زاده، محمد باقر حسنپور اقدم، محمد علی اعظمی موالو،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

نگهداری گل‌ بریدنی آنتوریوم در دماهای زیر ۱۵ درجه سلسیوس سبب سرمازدگی و کوتاهی عمر گلجایی آن می‌گردد. در این پژوهش، اثر تیمار پس از برداشت گاما‌آمینوبوتیریک‌اسید (گابا) در غلظت‌های صفر (شاهد)، یک و پنج میلی‌مولار بر طول عمر گلجایی، پایداری غشا، میزان قهوه‌ای شدن اسپات و میزان فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و در نهایت میزان مالون‌‌‌دی‌آلدئید در گل بریدنی آنتوریوم در طول ۱۰ روز نگهداری در دماهای پنج و ۱۰ درجه سلسیوس به‌صورت طرح کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه‌های این پژوهش نشان داد که بیشترین عمر گلجایی گل‌ها در غلظت یک میلی‌مولار گابا و در دمای ۱۰ درجه سلسیوس مشاهده شد. گل‌های بدون تیمار گابا کمترین پایداری غشا و بیشترین مقدار مالون‌دی‌آلدئید را در دماهای سرمازدگی نشان دادند. تیمار با گابای پنج میلی‌مولار، سبب افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز شد. گل‌های تیمار شده با گابای یک میلی‌مولار فعالیت بالای آنزیم کاتالاز را نشان دادند. تیمار گابا اثری بر کاهش قهوه‌ای شدن اسپات نداشت. به طور خلاصه می‌توان بیان کرد که تیمار گابا در هر دو غلظت یک و پنج میلی‌مولار به طور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما در گل بریدنی آنتوریوم موثر بود.

محمد باقر حسن پور اقدم، اصغر ابراهیم زاده، محمد علی اعظمی، ستار ملکیان، مهرداد صالح زاده، لمیا وجودی مهربانی،
جلد ۲۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

به‌‌منظور بررسی تاثیر موقعیت جوانه و تنظیم‌‌کنندهای رشد بر ریزافزایی گل‌‌محمدی سه آزمایش جداگانه انجام شد. در آزمایش اول تاثیر موقعیت جوانه (جوانه انتهایی، بالادست، میانی و  پایین ساقه) و تیمارهای BAP (۵/۲ و ۵ میلی‌‌گرم در لیتر) و TDZ (۰۵/۰ و ۱/۰ میلی‌‌گرم در لیتر) به‌‌همراه ۱/۰ میلی‌‌گرم در لیتر NAA بر باززایی گیاه در محیط کشت MS مطالعه شد. نتایج نشان داد که طول‌‌شاخساره و تعداد برگ زیر تاثیر برهمکنش موقعیت جوانه و تنظیم‌‌کننده‌‌های رشد قرار گرفت. بیشترین طول شاخساره در قسمت بالادست، میانی و پایین ساقه در تیمارهای ۵/۲ و ۵ میلی‌‌گرم در لیتر BAP + NAA و قسمت بالادست ساقه و جوانه انتهایی در تیمار ۰۵/۰ میلی‌‌گرم در لیتر تیدیازورون + NAA مشاهده شد. در آزمایش دوم تاثیر غلظت‌‌های صفر،  ۵/۱، ۳ و  ۵/۴ میلی‌‌گرم در لیتر Kin وBAP  بر طول شاخساره و تعداد برگ گیاه ارزیابی شد. بیشترین طول شاخساره در  ۵/۴ میلی‌‌گرم در لیترKin  و BAP  به‌‌همراه NAA مشاهده شد. در مرحله ریشه‌‌زایی از غلظت‌‌های ۱/۰ ، ۲/۰ و ۲ میلی‌‌گرم در لیتر اکسین‌‌هایIBA  و  NAA استفاده شد. بالاترین درصد ریشه‌‌زایی و طول‌‌ریشه در تیمار ۱/۰ میلی‌‌گرم در لیتر IBA مشاهده شد. در مجموع پاسخ ریزازدیادی به موقعیت‌‌های مختلف جوانه متناقض و متفاوت بود، اما تنظیم‌‌کنندهای رشد تاثیر مثبتی بر ریزازدیادی گل‌‌محمدی داشتند.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700