سرمازدگی و آسیب ناشی از آن یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت میوه انار در زمان نگهداری در انبار سرد است. در این پژوهش، اثر برهمکنش 1-متیلسیکلوپروپن و سه نوع پوشش مختلف شامل سلوفان، کاغذ واکسی و آلژینات سدیم (1 و 2٪ وزنی حجمی) بر حفظ کیفیت میوههای انار رقم ملس ساوه در مدت 120 روز نگهداری در انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوههای بدون پوشش، کاهش وزن و مواد جامد محلول بالاتری نسبت به میوههای پوشش داده شده در طول انبارداری داشتند. همچنین، میوههای بدون تیمار 1-متیلسیکلوپروپن (شاهد) در مقایسه با میوههای تیمار شده با 1-متیلسیکلوپروپن، کاهش وزن، نشت یونی، شدت پوسیدگی و مواد جامد محلول بیشتری در طی نگهداری در دمای سرد نشان دادند. سلوفان اثر قابل توجهی در تاخیر نشت یونی و جلوگیری از کاهش وزن میوه انار داشت. تیمار با کاغذ واکسی + 1-متیلسیکلوپروپن و سلوفان + 1-متیلسیکلوپروپن میتواند با تأخیر در کاهش ترکیبهای فعال زیستی مانند ترکیبهای فنولی کل و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی، سرمازدگی را کاهش دهد. کمترین شدت فساد نیز در میوههای تیمار شده با 1-متیلسیکلوپروپن مشاهده شد. بهطور کلی، میتوان بیان کرد که کاربرد سلوفان + 1-متیلسیکلوپروپن بهطور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما و افزایش عمر انباری میوههای انار موثر بود.