:: جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 456-447 برگشت به فهرست نسخه ها
رشد، عملکرد و کیفیت میوه گوجه‌فرنگی و ژوخه سیب زمینی در ترکیب پیوندی گوجه‌فرنگی روی سیب زمین
جابر پناهنده ، عباس احمد نژاد ، علیرضا مطلبی آذر
دانشگاه تبریز
چکیده:   (1176 مشاهده)
     در این آزمایش یک رگه‌ گوجه‌فرنگی با رشد محدود و یک دورگه‌ با رشد نامحدود (‌Moneymaker × San Marzano) روی دو رقم سیب‌زمینی آگریا و ساتینا پیوند زده شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی انجام گرفت. ویژگی‌های مرتبط با رشد رویشی، عملکرد و ویژگی‌های کیفی میوه گوجه‌فرنگی شامل میزان ماده‌های جامد محلول کل (TSS)، ‌اسیدیته قابل تیتر، ویتامین C و نیز در پایه‌های سیب‌زمینی عملکرد و وزن ‌تر و خشک ژوخه مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین عملکرد (29/0 کیلوگرم در بوته) و کیفیت میوه و ویژگی‌های رویشی در ترکیب پیوندی گوجه‌فرنگی رشد نامحدود روی پایه  آگریا مشاهده شد. در ترکیب پیوندی گوجه‌فرنگی با رشد محدود روی هر دو پایه سیب‌زمینی، در قسمت زیر‌زمینی ژوخه و در قسمت هوایی میوه گوجه‌فرنگی تولید گردید، درحالی که پیوندک گوجه‌فرنگی رشد نامحدود روی هیچ‌ کدام از دو پایه سیب‌زمینی در قسمت زیرزمینی ژوخه‌ای تولید نکرد، اما در بخش هوایی میوه گوجه‌فرنگی تولید شد. نتیجه‌ها حاکی از وجود برهمکنش پایه و پیوندک دست­کم در مورد ژوخه‌بندی پایه سیب‌زمینی با پیوندک‌های رقم‌های مختلف گوجه‌فرنگی است و به نظر می‌رسد که استفاده از پیوند برای تولید دو محصول رضایت‌بخش از یک گیاه، مستلزم ارزیابی بیشتر برای یافتن پایه سیب‌زمینی و پیوندک متناسب گوجه‌فرنگی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: دگر پیوندی، برهمکنش پایه - پیوندک، ژوخه‌بندی
متن کامل [PDF 447 kb]   (748 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1398/3/4 | پذیرش: 1398/6/16 | انتشار: 1399/4/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها