|
تغییر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی گوجهفرنگی در مرحلههای مختلف رسیدگی
|
| فریبا بیات، خسرو پرویزی |
| مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان |
|
|
چکیده: (4014 مشاهده) |
| تعیین محدوده ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی اثرگذار بر کیفیت محصول، امکان تشخیص زمان مناسب برداشت هر رقم و شکل مصرف آن را تعیین میکند. به این منظور، 9 رقم دورگه گوجهفرنگی و یک رقم گلخانهای در 6 مرحله رسیدگی در مزرعه (شکستگی رنگ، تغییر رنگ، صورتی رسیده، قرمز روشن، قرمز و رسیدگی کامل) برداشت شدند. نتیجههای اندازهگیری برخی ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی روی رقمهای گوجهفرنگی نشان داد که در همه تیمارها، سیتریک اسید و سفتی بافت میوه طی رسیدگی کاهش و مقدار ویتامین C، چگالی و ماده خشک افزایش یافت. از نظر شکل، دورگههای با ضریب کرویت کمتر از 85/0، بیضی شکل و رقمهایی با ضریب کرویت بالاتر کروی شکل بودند. از نظر اندازه نیز، میوههای با قطر بیش از 54 میلیمتر، قابلیت بازار پسندی بیشتری دارند و اندازههای کوچکتر برای صنعت کنسروی مناسب هستند. میوههای با سفتی بافت کمتر از 22 نیوتن بر سانتیمتر مربع حساسترین و بالاتر از 30 نیوتن بر سانتیمتر مربع مقاومترین رقمها در برابر شکستگی و ضربه دستهبندی شدند. رقمهای با شاخص رنگ (a*/b*)، بیشتر از55/1، برای تازهخوری و با مقدارهای بیشتر از 2، برای فراوری مناسب هستند. |
|
| واژههای کلیدی: رسیدگی، سفتی بافت، گوجهفرنگی، ویژگیهای شیمیایی، ویژگیهای فیزیکی |
|
|
متن کامل [PDF 627 kb]
(2559 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
سبزیکاری دریافت: 1396/7/24 | پذیرش: 1396/7/24 | انتشار: 1396/7/24
|
|
|
|
|
|